37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Înregistrarea organizaţiilor necomerciale trece în competenţa Agenţiei Servicii Publice

Înregistrarea organizaţiilor necomerciale trece în competenţa Agenţiei Servicii Publice

19.03.20181.055 views Adevarul.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Parlamentul a adoptat în lectură finală transferul de la Ministerul Justiţiei către Agenţia Servicii Publice a competenţelor de înregistrare şi monitorizare a organizaţiilor necomerciale. Astfel, Agenţia va fi împuternicită să înregistreze partidele politice, publicaţiile periodice, agenţiile de presă, asociaţiile obşteşti, fundaţiile, patronatele, sindicatele, organizaţiile de mediere, cultele religioase şi părţile lor componente, transmite IPN.

Potrivit noilor prevederi, Ministerul Justiţiei, în limitele stabilite de legile speciale, va avea dreptul de avertizare a unor organizaţii necomerciale în cazul constatării abaterilor de la prevederile statutare, de sesizare a instanţei judecătoreşti pentru suspendarea activităţii sau lichidării organizaţilor necomerciale în cazul în care activitatea pe care o desfăşoară este contrară prevederilor legale. Totodată, a fost micşorat termenul de înregistrare a unei organizaţii necomerciale, de la 30 la 15 zile.

Un alt aspect revăzut este transferarea către Agenţia Servicii Publice a competenţelor de înregistrare nu doar a asociaţiilor obşteşti republicane şi internaţionale, dar şi a celor locale. Această modificare are scopul de a dezvolta principiul ghişeului unic şi asigurarea evidenţei persoanelor juridice.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...