37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Înregistrarea dosarelor de carte verde și achitarea pagubelor va fi monitorizată în timp real de Biroul asigurătorilor auto

Înregistrarea dosarelor de carte verde și achitarea pagubelor va fi monitorizată în timp real de Biroul asigurătorilor auto

15.06.2017542 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Biroul Național al Asigurătorilor de Autovehicule (BNAA) va fi responsabil de ținerea evidenței automatizate a dosarelor de daune "Carte Verde" din Sistemul informațional automatizat de stat RCA Data. Biroul va ține și evidența lichidării daunelor survenite în străinătate și avizate în baza certificatelor de asigurare "Carte Verde", eliberate de asigurătorii licențiați din Republica Moldova.

Potrivit unei Hotărâri a Comisiei Naționale a Pieței Financiare, BNAA va fi responsabil pentru înregistrarea datelor privind:

  • confirmarea valabilității certificatului de asigurare "Carte Verde" emis de către asigurătorul autohton sau lipsa acestuia;
  • dosarul de daune "Carte Verde" deschis în numele său, în calitate de Birou Garant în Sistemul Internațional de Asigurare Carte Verde, inclusiv rambursarea sumelor pretinse în baza acestuia, conform parametrilor tehnici indicați în Sistemul informațional automatizat de stat RCA Data.

Documentul mai prevede că BNAA, asigurătorii, agenții și brokerii de asigurare sunt responsabili de corectitudinea și autenticitatea datelor înregistrate în Sistemul RCA Data. BNAA va trebui, însă, să monitorizeze corectitudinea și exactitatea datelor completate de asigurători și să-i notifice imediat în cazul depistării anumitor erori sau neconcordanțe.

Astfel, BNAA va fi informat în timp real despre daunele survenite pe carte verde. Până acum, Biroul primea informația abia în data de 25 a lunii următoare celei în care s-a produs paguba.

Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare din data publicării.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...