37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Noutățile politicii bugetar-fiscale: Taxe mai mici la importul automobilelor de lux

Noutățile politicii bugetar-fiscale: Taxe mai mici la importul automobilelor de lux

30.01.20141.364 views Unimedia.info
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Noutățile politicii bugetar-fiscale: Taxe mai mici la importul automobilelor de lux

La 1 ianuarie 2014 au intrat în vigoare noile cote ale accizelor la importul de automobile în Republica Moldova. Majoritatea au crescut în medie cu patru-şase eurocenţi pentru un centimetru cub, în funcţie de capacitatea motorului, ceea ce va asigura o majorare cu circa 40 de milioane de lei a veniturilor bugetului de stat, potrivit prognozelor Ministerului Finanţelor.

Acumularea acestor venituri ar putea fi însă compromisă, deoarece Parlamentul a redus cu 43% taxa aplicată la importul maşinilor de lux cu motoare ce au capacitatea de peste 2.500 de centimetri cubi (în cazul motoarelor diesel) şi de peste 3.000 de centimetri cubi (la cele cu ardere internă), scrie adevărul.md

În condiţiile în care pe parcursul anului trecut în ţară au fost aduse peste 800 de autoturisme noi cu motoare puternice, precum Toyota Land Cruser, Porsche Cayenne, Range Rover, BMW seria 7, Mercedes S-Class sau Rolls-Royce, veniturile bugetului de la taxarea acestora s-au ridicat la circa 200 de milioane de lei. Practic, după reducerea taxei vor fi ratate venituri bugetare de circa 80 de milioane de lei, în cazul automobilelor noi, şi alte 100 de milioane la cele vechi.

Experţii nu exclud faptul că unii deputaţi să fi făcut lobby pentru dealerii auto sau pentru anumiţi cumpărători de maşini scumpe. Anul trecut, în Moldova s-au vândut aproape 5.000 de automobile noi, cu 9,4% mai multe decât în 2012. Importul de automobile vechi a crescut cu 50%, ajungând la aproximativ 30.000 de unităţi, arată datele întreprinderii de stat Registru.

Comentarii

  1. Petru spune:

    Pentru aceasta intr-un stat adevarat democratic, tebuie sa-si dea demisia cei care au propus aceasta, Vai de capul celor care cumpara Mercedesuri, saracii de iei ca nu pot achita taxe mai mari.

  2. xxx spune:

    Iarasi cei bogati sint protejati 🙁

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...