37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Noile cerințe pentru produsele alimentare comercializate, votate în lectură finală

Noile cerințe pentru produsele alimentare comercializate, votate în lectură finală

19.12.2017898 views Parlamentul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Eticheta produselor alimentare destinate comercializării, va fi completată cu noi informații. Parlamentul a votat la 15 decembrie 2017, Legea privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare, în lectură finală.

Potrivit noilor prevederi, eticheta va conține obligatoriu denumirea produsului alimentar și lista ingredientelor și va fi armonizată cu cerințele europene. În premieră, va include lista ingredientelor sau adjuvanților tehnologici care provoacă alergii sau intoleranţă. La fel, pentru prima dată, va fi obligatorie o declaraţie nutriţională. Nu vor lipsi cantitatea netă de produs alimentar, data durabilităţii minimale sau data limită de consum. Totodată, eticheta va include informații referitoare la valabilitatea produsului alimentar, data limită de consum sau data durabilităţii minimale sau data fabricării și termenul de valabilitate.

Documentul, impune etichetarea obligatorie a produselor alimentare autohtone și de import într-o manieră clară şi lizibilă, pe înţelesul consumatorului. Noile cerințe stipulează expres mărimea caracterelor de scriere a etichetei.

Noile cerințe vor intra în vigoare după 12 luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...