37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Noi scumpiri din 2012: Vor creşte unele accize şi taxe, potrivit proiectului Legii Bugetului de Stat

Noi scumpiri din 2012: Vor creşte unele accize şi taxe, potrivit proiectului Legii Bugetului de Stat

23.09.20111.436 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Noi scumpiri din 2012: Vor creşte unele accize şi taxe, potrivit proiectului Legii Bugetului de Stat

 

În 2012 vor creşte o serie de accize şi taxe pentru bunuri şi servicii.Potrivit proiectului Bugetului de Stat, publicat de Ministerul Finanţelor, în anul viitor ne aşteaptă scumpirea carburanţilor, băuturilor alcoolice, ţigărilor şi maşinilor. De asemenea, va creşte şi impozitul pentru locuinţe.

Printre scumpirile pregătite de autorităţi pentru anul viitor se numără majorarea TVA la zahăr de la 8 la sută, până la 20 de procente. De asemenea, autorităţile vor să majoreze accizul la ţigări, de la 10 lei până la 40 de lei pentru o mie de bucăţi, plus majorarea componentei pentru valoarea de pe raft, de la 18 procente până la 27 la sută.

Accizul la benzină şi motorină va fi de 6,5 la sută, cât inflaţia prognozată de Ministerul Economiei. Se vor scumpi şi maşinile. Astfel, pentru un automobil cu o capacitate a motorului de până la 2000 de centimetri cubi, accizul va fi de un euro pe cm cub. Asta în cazul maşinilor pe benzină. În cazul celor pe motorină, accizul va creşte de la 1,13 euro, până la 1,75 de euro pe cm/cub, la o cilindree de până la 2000 de centimetri cubi.

Iar taxa de drum va creşte cu 150 de lei, în cazul unei maşini cu o capacitate de până la 2000 de centimetri cubi - până la 400 de lei. Din 2012, Ministerul Finanţelor vrea să majoreze şi impozitul pe bunurile imobiliare. Se vor scumpi şi băuturile alcoolice.

Comentarii

 1. Dumitru spune:

  Taxa pentru aer ati uitat s-o majorati.

 2. anna spune:

  isi bat joc de populatia noastra, o sa plece toti peste hotare, si la ei e scump dar au un salariu respectiv preturilor

 3. xxx spune:

  nu cred ca au uitat,pur si simplu ne-au lasat sa mai respiram un pic gratuit… de aer poluat…

 4. aurelia spune:

  Asta demontreaza ca acum avem la guvernare oameni care nu sunt bogati dar foarte, foarte bogati, care nu apara interesele fiecarui cetatean din orice patura sociala ci doar isi largesc sfera lor de influienta in industria petroliera, precum si cea a tigarilor si alcoolului….Bataie de joc curata!!!

 5. cineva spune:

  mai inteleg la tigari si alcool, dar zaharul ce are ca trebuie de scumpit? nu inteleg, undei logica???

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...