37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Noi reguli pentru desfăşurarea comerţului cu amănuntul, aprobate de Guvern

Noi reguli pentru desfăşurarea comerţului cu amănuntul, aprobate de Guvern

06.12.20111.371 views Unimedia.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Noi reguli pentru desfăşurarea comerţului cu amănuntul, aprobate de Guvern

 

Apropierea pauzei de prânz sau a orei de finisare a programului nu va mai fi un pretext pentru a se interzice cumpărătorilor să intre în magazine. Cel puţin aşa arată noile reguli de desfăşurare a comerţului cu amănuntul, aprobate de Guvern în cadrul şedinţei de astăzi, 6 decembrie 2011.

Cu 10 minute înainte de închiderea programului, comercianţii vor trebui să anunţe despre aceasta, iar toţi cumpărătorii prezenţi în sala comercială trebuie deserviţi în modul stabilit, chiar dacă se depăşeşte programul.

De asemenea, la intrarea în unitatea comercială, se va amplasa în mod obligatoriu panoul de identificare a unităţii, pe care se indică în limba de stat denumirea completă şi tipul, apartenenţa (agentul economic) şi adresa unităţii.

O altă regulă se referă la plasarea mărfurilor pe rafturi şi în vitrine, care va trebui să fie realizată în afara orelor de deservire a cumpărătorilor.

Casierul sau vânzătorul care recepţionează banii pentru marfă vor fi obligaţi să efectueze această operaţiune în felul urnător: să rotească distinct suma primită de la cumpărător, să pună aceşti bani deoparte, la vederea cumpărătorului, să extragă cecul din aparatul de casă şi control şi să anunţe clientul despre restul ce i se cuvine şi să îl înmâneze împreună cu cecul.

Odată cu regulile specifice de desfăşurare a comerţului cu amănuntul, au fost aprobate nomenclatorul unităţilor care desfăşoară comerţ cu amănuntul şi regulamentul sanitar pentru unităţile comerciale cu profil alimentar.

Comentarii

  1. Dumitru spune:

    Din cite eu stiu, „cec”- e un instrument de plata bancr. Corect ar trebui sa fie scris „bon fiscal”…

  2. Liudmila spune:

    Unde putem gasi regulamentul?

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...