37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Noi reguli: Moldovenii care vor avea datorii la stat nu vor putea părăsi țara

Noi reguli: Moldovenii care vor avea datorii la stat nu vor putea părăsi țara

02.02.20161.244 views realitatea.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Veste proastă pentru moldovenii care nu-și plătesc impozitele. Potrivit unei prevederi noi din politica bugetar-fiscală, persoanele juridice care vor avea datorii de 100 de mii de lei și persoanele fizice cu datorii de 5 000 de lei la bugetul de stat vor avea interdicție de a părăsi țara.

Astfel, interdicția va fi aplicată de către organul fiscal faţă de persoana fizică-cetăţean şi faţă de conducătorul /administratorul /persoana cu funcţie de răspundere a persoanei juridice, precum şi a persoanei fizice care practică activitatea de întreprinzător sau oricărei alte entităţi ce a admis restanţe faţă de bugetul public naţional.

Interdicţia de a părăsi ţara este o măsură de asigurare opţională a stingerii obligaţiilor fiscale faţă de buget şi se aplică de către organul fiscal prin emiterea unei decizii, forma şi conţinutul căreia este aprobată de către Inspectoratul Fiscal Principal de Stat.

Interdicţia de a părăsi ţara aplicată contribuabilului restanţier va fi anulată imediat şi necondiţionat de către organul fiscal în cazul în care restanţierul îşi va onora pe deplin obligaţiile fiscale faţă de bugetul public naţional sau vor exista alte circumstanţe legale conform cărora urmează a fi anulată interdicţia.

În cazul achitării restanţei prin intermediul instituţiilor financiare amplasate la frontieră a sumei depline a restanţei, la prezentarea documentului de plată Poliţiei de Frontieră, persoanei i se va autoriza părăsirea ţării, iar organul fiscal în baza informaţiei privind achitarea sumelor restanţei înscrise în sistemul de evidenţă a Serviciului Fiscal de Stat, va anula din oficiu interdicţia de a părăsi ţara.

De menționat că proiectul politicii bugetar-fiscale a fost supus consultărilor publice. Ulterior, acesta urmează să fie aprobat de Guvern și votat de Parlament.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...