37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Noi reguli de joc în domeniul securității industriale

Noi reguli de joc în domeniul securității industriale

12.03.2016853 views Ministerul Economiei al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Economiei propune crearea unor condiţii clare și univoce pentru agenţii economici şi organele de reglementare, control şi supraveghere tehnică de stat privind exploatarea obiectelor industriale periculoase, precum stațiile PECO, macarale, butelii de gaz, etc. Actul normativ a fost înaintat Guvernului spre aprobare în şedinţa de astăzi.

Prin modificările şi completările efectuate la Legea nr.116 din 18 mai 2012 privind securitatea obiectelor industriale periculoase urmează să fie excluse 3 acte permisive şi înlocuit un act permisiv prin procedura de notificare. De asemenea, vor fi stabilite categoriile de risc pentru tipurile de obiecte şi echipamente periculoase, vor fi determinate norme unice pentru instruirea şi asigurarea cu personal calificat şi competent pentru activitatea în siguranţă a obiectelor industrial periculoase.

Modificările efectuate la Codul subsolului prevăd excluderea a 2 acte permisive care se prezintă la eliberarea licenței pentru extragerea substanțelor minerale utile sau a apelor minerale naturale şi potabile şi substituirea actului expertizei de stat a proiectelor şi schemelor tehnologice de efectuare a lucrărilor legate de folosirea subsolului, cu avizul de expertiză în domeniul securității industriale.

Totodată, subliniem că amendamentele operate sunt determinate de necesitatea ajustării cadrului legislativ la noile cerinţe, care reglementează domeniul securităţii industriale pentru a asigura un mecanism funcțional de implementare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...