37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Noi cerinţe legale privind interesele economice ale consumatorilor

Noi cerinţe legale privind interesele economice ale consumatorilor

22.05.20121.089 views Unimedia.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Noi cerinţe legale privind interesele economice ale consumatorilor

Codul Contravenţional ar putea să conţină noi cerinţe legale privind interesele economice ale consumatorilor, încălcarea cărora ar urma să fie sancţionată. Proiectul de lege privind modificarea Codului Contravenţional a fost aprobat de către cabinetul de miniştri în cadrul şedinţei din 18 mai 2012 şi urmează să fie discutat şi votat în Parlament.

Astfel, potrivit proiectului, încălcarea de către vânzător sau prestatorul de serviciu a termenului de 14 zile de la data înaintării reclamaţiei de către consumator, ar urma să fie sancţionată cu o amendă de 1000-2000 lei aplicată persoanei cu funcţie de răspundere, cu o amendă de 3000-4000 lei aplicată persoanei juridice.

Aceeaşi sancţiune ar urma să fie aplicată în cazul refuzului vânzătorului de a înlocui în termen de 14 zile un produs nealimentar de aceeaşi calitate similar celui procurat, dacă acest produs nu-i convine consumatorului ca formă, model, mărime, culoare.

Dacă este vorba despre produse alimentare sau produse cosmetice, vânzătorul este obligat să le înlocuiască sau să restituie contravaloarea acestora, dacă produsele nu corespund cerinţelor prescrise sau declarate. În caz contrar, se aplică amenzi în sumele enunţate mai sus.

O încălcare nouă a regulilor privind protecţia consumatorului este şi lipsa registrului de reclamaţii sau neafişarea acestuia la loc vizibil pentru consumatori. Încălcarea se sancţionează cu o amendă de 1000-2000 lei aplicată persoanei cu funcţie de răspundere, cu o amendă de 2000-4000 lei aplicată persoanei juridice.

Comentarii

  1. Irina Marin spune:

    De s-ar lupta cu revizorii obraznici de la Protectia Consumatorilor,pentru ca penalitatile care au intrat in vigoare,i nfloresc de-a dreptul coruptia.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...