37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Noțiunea „termen de prescripție” va fi exclusă din Codul contravențional

Noțiunea „termen de prescripție” va fi exclusă din Codul contravențional

04.03.20161.496 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Guvernul a adoptat un proiect de lege propus de deputatul Iurie Dîrda din partea Partidului Liberal (PL), privind excluderea noțiunii „termen de prescripție" din Codul contravențional, în cazul construcțiilor neautorizate. Această decizie a fost adoptată la ședința de lucru a executivului din 2 martie, relatează NOI.md.

În document se stipulează că actualul termen de trei luni, după a cărui expirare cererea introductivă în care este vizat antreprenorul își pierde valabilitatea, este insuficient. Autorul proiectului de lege consideră că este necesar ca responsabilitatea antreprenorului acuzat de construcții ilegale să fie fără termen.

Potrivit documentului propus de deputatul din partea PL și proprietarul Companiei de construcții «Dansicons», Iurie Dîrda, actuala procedură le permite antreprenorilor să profite de lacunele legislației. Proiectul de lege vizat nu va permite contravenienților să tergiverseze procesul de judecată și să evite responsabilitatea după expirarea termenului de prescripție.

Codul contravențional prevede un termen de prescripție de trei luni în cazul construcțiilor ilegale. Această prevedere a provocat nemulțumiri în rîndul publicului, care a reacționat printr-o serie de scandaluri cu antreprenorii acuzați de construcții ilegale, care au scăpat de responsabilitate din cauza expirării termenului de prescripție.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...