37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Înmînarea abonamentelor gratuite pentru contribuabili

Înmînarea abonamentelor gratuite pentru contribuabili

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Înmînarea abonamentelor gratuite pentru contribuabili

 

În contextul implementării e-guvernării în Republicii Moldova, Serviciul Fiscal de Stat împreună cu Î.S. „Fiscservinform” în colaborare cu proiectul USAID-BIZATR, au decis înmînarea abonamentelor pentru utilizarea serviciilor electronice de raportare fiscală.

Astfel, pe 04 noiembrie 2010 la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat a avut loc o şedinţa de lucru în acest sens, la care au participat dl Gheorghe Cojocari – şef adjunct al IFPS, dl Vitalie Coceban – Administratorul IS „Fiscservinform”, dl Beto Brunn din cadrul proiectului USAID-BIZATR şi dna Mila Malairau – Director executiv al Camerei de Comerţ Americane, cît şi reprezentanţii companiilor selectate.

În contextul dat a fost reiterat faptul că, recent, de către Serviciul Fiscal de Stat au fost lansate aplicaţii ce permit raportarea electronică, iar în septembrie curent, spectrul serviciilor electronice a fost lărgit. Avantajele acestor servicii constau în mărirea accesului şi vitezei la diverse informaţii fiscale, reducerea cheltuielilor şi a timpului aferente procedurilor de raportare şi plată a obligaţiilor fiscale. În special, noile posibilităţi ar facilita lucrul contabilului din cadrul companiilor mari unde volumul de informaţii este enorm, dar şi al SFS, care trebuie să prelucreze toate dările de seamă fiscale. 

Ulterior, s-a purces la înmînarea certificatelor de deţinere a semnăturilor electronice pentru următoarele companii:

1. I.C.S „British American Tobacco Moldova” S.R.L

2. I.M. „Efes Vitanta Moldova Brewery” S.A.

3. „Floare – Carpet” S.A.

4. B.C. „Moldova Agroindbank” S.A.

5. I.C.S. „Mary Kay Moldova” S.R.L

6. „Orhei - Vit” S.A.

7. I.C.S. „Petrom – Moldova” S.A.

8. I.C.S. „PricewaterhouseCoopers Audit” S.R.L

9. I.C.S. „Prime Capital” S.R.L

10. I.M. „Südzucker - Moldova” S.A.

Companiilor selectate urmează a fi acordate abonamente anuale pentru serviciul inovaţional de raportare fiscală ”Declaraţie electronică”. De notat că selectarea a fost bazată, în primul rînd, pe capacitatea companiilor de a implementa acest sistem în contabilitatea lor, dar totodată şi s-a urmărit acoperirea mai multor domenii de activitate.

La fel, menţionăm că pe viitor se preconizează fie reducerea costurilor acestor abonamente, fie lărgirea spectrului serviciilor acordate în baza abonamentului.

Şedinţa s-a finalizat prin oferirea răspunsurilor la întrebările contribuabililor şi cu înţelegerea de a se întruni peste o anumită perioadă pentru a discuta opiniile contribuabililor referitoare la funcţionalitatea serviciilor electronice oferite, şi după caz propunerile lor de modificare.

În modul acesta, avantajele serviciilor electronice fiscale vor fi explorate şi de mediul de afaceri şi de către Serviciul Fiscal de Stat.

 

Comentarii

  1. Adrian spune:

    Parerea mea este ca pe parcursul unui an ar trebuei la toti doritori sa se daie aceste abonamente anuale gratuite.
    Odata ce o sa vada avantajele declaratie electronice, atunci o sa inceapa sa plateasca, deoarece omul rapede se deprinde la bine

  2. Natalia!!! spune:

    Nu toti agentii economici isi permit asa cheltuieli! Aparte au pret si nu mic semnaturile electronice mai mult decit abonamentul, si abonamentul!!! E scump!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...