37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Înlesniri pentru deţinătorii de patente

Înlesniri pentru deţinătorii de patente

15.03.20161.386 views Evenimentul Zilei Moldova
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Restabilirea patentei de întreprinzător, în cazul în care aceasta a fost pierdută va costa 20 de lei, faţă de un salariu minim, cum este în prezent. Restabilirea se va face în baza cererii depuse de titulari către autoritatea, care a eliberat patenta. Prevederile se conţin în proiectul modificărilor şi completărilor în actele legislative în vigoare, care vizează realizarea politicii fiscale, vamale şi bugetare pe anul 2016, aprobat de Guvern.

Termenul în care urmează a fi restabilită patenta constituie 10 zile din momentul depunerii cererii. Totodată, perioada în care titularul nu a putut beneficia de patentă nu va fi posibil de restabilit.

Impunerea fiscală a titularilor de patentă se efectuează prin costul achitat pentru patentă . Acesta include impozitul pe venit, taxele pentru resursele naturale, taxa pentru unităţile comercială, dacă e vorba de desfăşurarea activităţii de comerţ, taxa pentru amenajare. Costul patentei nu include contribuţiile de asigurări sociale de stat, care sunt plătite individual de deţinătorii de patentă. De asemenea, titularii de patentă îşi procura poliţă de asigurări obligatori în medicină.

Costul patentei de întreprinzător în Republica Moldova diferă de la o localitate la alta. De exemplu, în municipii taxa lunară pentru desfăşurarea activităţi de comerţ în baza patentei este de 180 de lei, în centrele raionale de 90 de lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...