37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Nereguli la o întreprindere specializată în domeniul jocurilor de noroc: Evidență contabilă dublă și date denaturate privind veniturile și cheltuielile

Nereguli la o întreprindere specializată în domeniul jocurilor de noroc: Evidență contabilă dublă și date denaturate privind veniturile și cheltuielile

22.07.2016519 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Nereguli la o întreprindere specializată în domeniul jocurilor de noroc. Administratorul afacerii, o femeie de 36 de ani din Chișinău, a inclus în documentele contabile, fiscale şi financiare ale întreprinderii, date denaturate privind veniturile şi cheltuielile, reflectând cheltuielile care au avut la bază operaţiuni ce nu au existat. De asemenea, a tăinuit obiectele impozabile, acţiuni care au condus la neachitarea impozitului în proporţii deosebit de mari.

Mai mult, s-a constatat că zilnic, sălile cu jocuri de noroc transmit încasările pe adresa unde conform datelor deţinute de Inspectoratul Fiscal de Stat, nu este declarată. 

Totodată, s-a ajuns la concluzia că angajaţii în calitate de tehnicieni, intervin în sistemele operaţionale şi în programele aparatelor de joc pentru a modifica procentul de cîştig în folosul întreprinderii, precum şi modificarea datelor privind încasările reale.

În cadrul perchezițiilor au fost depistați și ridicați  bani necontabilizați, documente de evidență contabilă dublă atât pe hârtie cât și în format electronic, suporturi de informație sub formă de sticuri, hard discuri și laptopuri cu înscrisuri de ciornă privind încasările reale de la sălile cu aparate de joc.

Întreprinderea a fost fondată în anul 2007, iar în cadrul acesteia activează 7 săli de jocuri de noroc, amplasate în mai multe orașe din țară.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 244 alin. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Evaziunea fiscală a întreprinderilor a instituțiilor şi organizațiilor" se pedepsesc cu amendă în mărime  de la 60 000 la 100 000 de lei sau cu închisoare de până la 6 ani.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...