37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Nereguli la CNAS: Peste jumătate milion de lei, achitat în avans pentru indemnizații de incapacitate temporară de muncă

Nereguli la CNAS: Peste jumătate milion de lei, achitat în avans pentru indemnizații de incapacitate temporară de muncă

17.06.2015950 views realitatea.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ajutor de șomaj și indemnizații de incapacitate temporară de muncă, achitate cu nereguli de Casa Națională de Asigurări Sociale. Asta au constatat auditorii Curții de Conturi, care au verificat executarea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2014.

Anul trecut, 5 139 de persoane au beneficiat de ajutor de șomaj în sumă totală de 30 de milioane de lei. Inspectorii Curții de Conturi au depistat că în multe cazuri banii au fost transferați înainte de o decizie oficială în acest sens. Totodată, auditorii nu au putut identifica suma exactă din ajutorul de șomaj care a fost achitată contrar legii și urmează să fie recuperată de stat.

De asemenea, Curtea de Conturi a constatat că 600 de mii de lei au fost plătite în avans pentru indemnizații de incapacitate temporară de muncă. Această situație, susțin specialiștii, este una neobișnuită pentru acest tip de prestații.

Nereguli au fost depistate și la îndeplinirea obligațiunilor contractuale privind executarea lucrărilor de reparație a sediilor teritoriale CNAS din Strășeni și Ceadâr-Lunga. Astfel, a fost depășit termenul limită de îndeplinire a lucrărilor, însă Casa Națională de Asigurări Sociale nu a calculat penalități antreprenorilor.

Preşedintele CNAS, Maria Bortă, susține că instituția activează în limitele legii, iar pentru toate situațiile există explicații. Mai mult, oficialul a solicitat ca reprezentanții Curții de Conturi să fie mai obiectivi și dispuși la inovații.

Comentarii

  1. a spune:

    Da de premii de mii de lei sefilor nu ati depistat.? ai ai ai cite nereguli inca sint acolo, da CNA nu doreste sai viziteze fara programare, STAT CAPTIV

  2. maia bolocan spune:

    Absolut de acord cu constatările efectuate de către ccrm, cu privire la furtul banilor de catre cnas ,din bugetul statului,pentru care îndemnizații………???????????,fiecare doritor poate intra pe saitul oficial al Centrului Național pentru Integritate(CNI) pentru a vedea ce premii primesc și salarii șefii din cadrul aparatului central cnas …………

  3. mmax spune:

    Deci sa fim dispusi la inovatii… perfect.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...