37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Nemulțumirea de la job îți afectează sănătatea. Problemele se simt după 40 de ani

Nemulțumirea de la job îți afectează sănătatea. Problemele se simt după 40 de ani

30.08.2016738 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Un loc de muncă stresant își poate pune amprenta pe sănătatea ta, este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Ohio, care spun că nemulțumirile de la job, în tinerețe se traduc prin probleme de sănătate după 40 de ani.

Studiul a folosit datele a 6.432 de americani și a analizat satisfacția lor la locul de muncă din 1979 și până în prezent. Participanții aveau între 14 și 22 de ani, atunci când datele au început să fie colectate. Ei au fost rugați să dea note de la 1 la 4, în funcție de cât de satisfăcuți erau de locul lor de muncă.

Toți participanții au început să raporteze probleme de sănătate, după vârsta de 40 de ani, iar cercetătorii au analizat legătura dintre aceste probleme și satisfacția la locul de muncă.

Persoanele cu o satisfacție scăzută au raportat un nivel mai mare de depresie, probleme cu somnul, griji excesive și chiar probleme de sănătate mintală.

Cei care au început cu o satisfacție mare la locul de muncă, dar aceasta a scăzut pe parcurs, au raportat mai multe probleme de somn și de sănătate mintală.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...