37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Îndemnizaţia minimă pentru îngrijirea/creșterea copilului a fost majorată cu 10%

Îndemnizaţia minimă pentru îngrijirea/creșterea copilului a fost majorată cu 10%

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cabinetul de miniştri a aprobat în cadrul şedinţei din 27 ianuarie curent, majorarea plății acordate pentru îngrijirea/creșterea copilului.

În urma modificării Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2015, a fost majorată îndemnizaţia pentru îngrijirea copilului până la 1,5 ani persoanelor neasigurate şi cuantumul minim al îndemnizației lunare pentru creșterea copilului până la vârsta de 3 ani persoanelor asigurate cu 10 %. Astfel, îndemnizaţia minimă pentru îngrijirea/creșterea copilului va constitui 440 de lei. Amendamentele respective se vor aplica retroactivă începând cu 1 octombrie 2015.

Guvernul urmează să prezinte Parlamentului spre examinare proiectul de lege pentru modificarea articolului 18 din Legea nr. 289-XV din 22 iulie 2004 privind indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale.

Pentru anul 2015, majorarea va fi efectuată în limita mijloacelor financiare ale bugetului asigurărilor sociale de stat prevăzute în acest scop.

Comentarii

  1. me spune:

    si gata?! bine ca pentru majorarea bugetului de stat „s-au luat masuri” cresc cotele impozitelor si amenzi pe care le inventeaza noaptea, dar pentru majorarea bugetului mamelor care cresc copii nimic….sa traiasca ei cu toata familia lor cu 440lei…:(

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...