37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Începînd cu 1 ianuarie 2014 indemnizaţiile de maternitate se stabilesc de Casele Teritoriale de Asigurări Sociale

Începînd cu 1 ianuarie 2014 indemnizaţiile de maternitate se stabilesc de Casele Teritoriale de Asigurări Sociale

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Începînd cu 1 ianuarie 2014 indemnizaţiile de maternitate se stabilesc de Casele Teritoriale de Asigurări Sociale

Casa Naţională de Asigurări Sociale Vă informează, că potrivit Hotărîrii Guvernului nr. 1034 din 20.12.2013 pentru aprobarea modificărilor şi completărilor ce se operează în Regulamentul cu privire la condiţiile de stabilire, modul de calcul şi de plată a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de  muncă şi altor prestaţii de asigurări sociale, începînd cu 01.01.2014, indemnizaţia de maternitate femeilor asigurate, soţiilor aflate la întreţinerea soţilor asiguraţi  se stabileşte de către Casele Teritoriale de Asigurări Sociale.

Vizitatorii site-ului pot face cunoştinţă cu acest document accesînd link-ul

Hotărîrea Guvernului nr. 1034 din 20.12.2003

Comentarii

 1. Gaby spune:

  Asteapta ei sa-ti dee banii, „не дождетесь”!!!!!!!!!!

 2. Petru spune:

  Dap eu nu am vazut-o in Monitor oficial, poate cineva spune cind ia a fost publicata?

 3. Vera spune:

  Hotărîrii Guvernului nr. 1034 din 20.12.2013, dar in link e Hotărîrea Guvernului nr. 1034 din 20.12.2003 care macar nici nu se deschide 😉

 4. Vera spune:

  Mersi Aurel ;), am deschis.

 5. Andi spune:

  Tara minunilor. nu este publicata dar CNAS deja o aplica si reclameaza. Mai bine reclama care vor fi cotele pentru acest an!!!

 6. Victoria spune:

  Putin e zis,ca e „Tara minunilor”!!!…Mai precis-„Tara fanteziilor”(cuiva,desigur)!!!…Cel mai mult mea „placut” punctul 39.13.-„Indemnizatia de maternitate stabilita NU SE RECALCULEAZA ca urmare a modificarii datelor inscrise in contul personal si/sau dupa stabilirea indemnizatiei de maternitate a unor Declaratii REV5 duplimentare sau de modificare”…Dar,stimati Doimni de la Guvern,mai exzista si factorul uman si,kite-odata tehnica mai da eroare!!!!..De ce drepturile femeii de a primi suma CUVENITA trebue sa fie incalcat???!!!… Inseamna,darile de seama,putem sa le corectam( ca e coineresat STATUl,in primul rind,ca sa nu scape careva sume),dar persoana in cauza(care indeplineste o misiune importanta-naste un om nou), trebue sa sufere din motive subiective sau si obiective???!!!…

 7. Aurel, patanovici spune:

  Cel mai mult vor avea de suferit tinerele mamici, in care vor pierde timpul la prezentarea pachetului de documente, stres, timp, cheltuieli si multe alte. si nui exclus ca si calculul de bani sa fie eronat, si nui exclus ca vor astepta banii mult timp, e jale mare

 8. Stella/C spune:

  Eu personal lucrez la CNAS si totul va fi bine (Aurel Patanovici)

  1. Daniela spune:

   Stela ,daca am depus cererea pentru indemnizatia de materitate la CNAS la 05.12.2014. Pe cind pot sa astept ca vor fi banii la Banca? Multumesc!

 9. Aurel, patanovici spune:

  Ei bine dar daca lucrati Stella la CNAS, deamu ma-ti usurat de tot, am sa apelez la dumnevoastra cind am sa am neclaritati, sau cind o sa iasa sotia in concediu de maternitate. Multumesc Mult !!!

 10. Cristina spune:

  Cred ca e o decizie corecta luind in consideratie citi angajatori refuza plata indemnizatiei femeilor aflate la intretinerea sotilor.

 11. Contribuabil spune:

  Statul nostru cretin ma uimeste!
  Daca pana acum indemnizatia se platea de catre angajator direct pe card si nu mai tarziu de ziua achitarii salariului pentru luna iesirii in concediu, acum:
  1. Femeia insarcinata in luna a 8-a (!!!) in plina iarna trebuie sa bata o mie de praguri ca sa stranga certificatele necesare, sa le depuna la CNAS, sa ia actele de la CNAS si apoi sa incaseze banii la banca.
  2. Termenul de plata a indemizatiei poate sa se intinda nelimitat (10 zile de la cerere + 30 de zile pentru verificari din momentul in care angajatului CNAS o sa-i para ca este „necesar”). Cu ce bani femeia trebuie sa-si plateasca cheltuielile medicale in acest timp?!
  3. Fiecare femeie trebuie sa devina expert in calcularea indemnizatiei, ca sa poata urmari stabilirea ei corecta. Daca pana acum indemnizatia se calcula de contabilitatea intreprinderii – competenta si experimentata, cu care CNAS-ului ii era greu sa polemizeze, acum CNAS se va folosi de ignoranta femeilor ca sa calculeze ce sume vrea.
  Bravo!
  Sa fie sanatos cel care a inventat asta! Ii urez diaree si cancer.

 12. Sveta spune:

  A fost publicata in MO din data de 17 ianuarie 2014

 13. tatiana spune:

  as dori sa o intreb pe d-na Stela, care etermenul limita de achitare a indemnizatiei de maternitate?

  1. varvariuc natalia spune:

   as dori sa stiu si eu carei terminul si modalitatea de achitarea concediului de maternitate la nasterea copilului

 14. tatiana spune:

  imi spune cineva care e formula de calcul a indemnizatiei?

 15. taniusha spune:

  as vrea sa stiu cat o sa primesc indemnizataia lunara si cea de concediu…..saLariu oficial e 1000lei!!!!!!

 16. Madlina H. spune:

  Se va mări indemnizaţia lunară?… cînd va fi? şi cu cît? pentru persoanele care au un serviciu. Aştept răspuns! Vă rog!

 17. Adrian spune:

  pentru angajati asa si este de 30% din salariu

 18. Efremova spune:

  Spuneti, va rog, am inteles ca indemnizatia se stabileste pentru ultimele 6 luni, dar se iau cele lucrate integral sau si cele in care am fost in concediu medical/ordinar? Multumesc.

 19. svetlana b spune:

  cum se achita indemnizatile de maternitate daca inca sunt in concediu dec ingrejre a copilului

 20. Alexandra spune:

  buna ziua …….vin si eu la dvs cu as o intrebare….AM FOST IMPREUNA CU SOTUL SA depunem actele pt a primi indemnizatiile pt concediu de maternitate….buletinul afost deschis pe numele sotului,deoarece eu nu activez nicaieri….insa,cei de la CNAS ni-au zis ka nu putem sa primim indemnizatiile deoarece eu nu ma aflu la intretinerea sotului de 9 luni………dar cum este posibil asa ceva,eu activasem intr-un karaoke,grafikul de lukru era pina tirziu,si de asta kum aflasem ka sint insarcinata,m-am eliberat…..adica o familie daca doreste sa conceapa un copil ,sotia nu trebuie sa lukreze ku 2 luni inainte de a afla ca sint insarcinata…..spuneti-mi va rog akum este posibil de facut ceva,sau raminem as fara indemnizatiile pt concediu de maternitate?????

 21. Aurelia spune:

  Si eu sunt tinara mamica ,am finisat Universitatea Pedagogica de Stat Ion Creanga dupa 4 ani ,m-am angajat ca educator cu prog prelungit la cl primare,si acum cind treb sami acite indemnizatiea imi spun ca sunt ca neasigurata fiindca nu am staj 3 ani,si voi primi doar 400 lei timp 1,5 luni ,unde este dreptatea

 22. andreea spune:

  de faptul ca proaspata mama si copilul ei trebuie sa astepte cel putin 3 luni plata indemnizatiei ce parere aveti?

 23. Valeria spune:

  Da, as putea spune ca statul isi bate joc de noi…

 24. Sergiu spune:

  sunt deacord ca statul isi bate joc de femeile gravide de risul lumii, si mai vor sa creasca copii aici.nam cuvinte …….

 25. cucu maria spune:

  ziceti-mi va rog daca am salariul 2260 lei ce concediale de maternitate am sa primesc?

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...