37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Încasările Serviciului Vamal al RM la bugetul de stat

Încasările Serviciului Vamal al RM la bugetul de stat

06.06.2017955 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 29 mai - 04 iunie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 351,3 mln lei, fiind perfectate per total 8 469 de declarații vamale.

Este de menționat că pentru primele cinci luni ale acestui an sunt atestate majorări semnificative ale încasărilor generate de către Serviciul Vamal, fiind colectate în total 7 mlrd 738 mln lei, ceea ce reprezintă o creștere de 1 mlrd 223 mln lei sau cu 19% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 45 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 45 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 375 599 lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 83 013 traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 15 581 și respectiv 12 894 traversări.

Serviciul Vamal amintește că, începând cu data de 20 februarie a.c.,  verificarea confirmărilor care atestă achitarea vinietei va fi efectuată de către Serviciul Vamal doar la ieșirea din țară, în timp ce pe teritoriul țării, această competență le revine organelor Poliției și Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal.

De asemenea, în vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.

Pentru a obţine consultaţii sau a ne sesiza referitor la eventuale nereguli, vă rugăm să contactaţi Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal (Call Center) la numărul de telefon + (373 22) 574-111.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...