37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În vederea instituirii unui cadru unitar al relațiilor de parteneriat în raport cu mediul de afaceri și cetățeni

În vederea instituirii unui cadru unitar al relațiilor de parteneriat în raport cu mediul de afaceri și cetățeni

12.10.2016852 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Pentru asigurarea conformării contribuabililor în sectorul de administrare fiscală Direcția Administrare Fiscală sec. Ciocana a IFS pe mun. Chișinău, de comun cu Pretura sect. Ciocana a organizat o ședință de lucru cu gestionarii fondului locativ din sectorul deservit. În cadrul acțiunii au participat peste 70 administratori, cărora li s-au adus la cunoștință prevederile legislației în vigoare ce reglementează regimul de impozitare a proprietății persoanelor fizice, care nu desfășoară activitate de întreprinzător, dar o transmit în posesie și/sau folosință.

A fost evidențiat faptul că aceștia sunt obligați, în termen de 3 zile de la data încheierii contractului, să înregistreze contractul la Organul Fiscal teritorial în raza căruia sunt deserviți și să achite lunar, impozit în mărime de 5% din valoarea contractului. Acest impozit se achită lunar cel târziu la data de 2 a lunii în curs, sau în avans. Dacă proprietatea imobiliară a fost transmisă în posesie și/sau în folosință (locațiune, arendă, uzufruct) după data de 2, termenul de plată în această lună va fi a doua zi din momentul încheierii contractului. Suma impozitului achitat în avans nu se va restitui din buget.

De asemenea, administratorii fondului locativ au fost chemați să prevină locatarii-persoane fizice, care oferă asemenea servicii, să se conformeze la legislația fiscală.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...