37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În serviciul contribuabilului – Centrul unic de apel

În serviciul contribuabilului – Centrul unic de apel

05.05.2016984 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Multitudinea serviciilor pe care le oferă Serviciul Fiscal de Stat servește drept bază pentru facilitarea comunicării între contribuabili și autoritatea fiscală. Modernizarea societății în mod implicit presupune și modernizarea Serviciului Fiscal de Stat, care asigură în mod constant implementarea noilor modalități atât de administrare fiscală, cât și de comunicare.

Unul din serviciile pe care le oferă Serviciul Fiscal de Stat este Centrul unic de apel care reprezintă un canal de comunicare directă și operativă. Apelând la Centrul unic de apel 080001525, contribuabilul are posibilitatea să selecteze domeniul de asistență după cum urmează:

Butonul 1) Direcția asistența contribuabililor - pentru consultații referitoare la aspectele aplicării legislației fiscale și recepționarea propunerilor privind îmbunătățirea administrării fiscale;

Butonul 2) Operatorii ÎS „Fiscservinform" - pentru consultații referitoare la utilizarea serviciilor electronice fiscale și verificarea timbrului de acciz aplicat pe producția alcoolică;

Butonul 3) Direcția generală conformare fiscală - pentru semnalarea cazurilor de evaziune fiscală, de nerespectare a legislației fiscale;

Butonul 4) Linia telefonică anticorupție - pentru semnalarea situațiilor de comitere a actelor de corupție sau altor fapte ilegale (fapte ce constituie abateri disciplinare) din partea angajaților Serviciul Fiscal de Stat și ÎS „Fiscservinform". De asemenea, semnalarea situațiilor cu privire la comiterea actelor de corupție sau conexe corupției, poate fi folosită și la linia națională anticorupție a Centrului Național Anticorupție (080055555).

Activitatea Centrului unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat este asigurată exclusiv în baza legislației fiscale și în limita explicațiilor oficiale prezentate în Baza generalizată a practicii fiscale (Baza Generalizată), care este elaborată și se completează în permanență în baza adresărilor scrise ale contribuabililor, precum și modificărilor operate în legislația fiscală și reprezintă poziția oficială a SFS, expusă în întrebări și răspunsuri.

Pentru situațiile referitoare la metodologia aplicării legislației fiscale care nu sunt expuse în BGPF se recomandă depunerea unei solicitări în scris către Serviciul Fiscal de Stat la adresa MD-2005, mun. Chișinău, str. Constantin Tănase nr.9 sau prin intermediul poștei electronice mail@fisc.md.

Programul de lucru al operatorilor Centrului unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat este de la ora 8.00-17.00 cu întrerupere de la 12.00-13.00, în zilele de luni până vineri.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...