37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În Republica Moldova va fi creat un Observator al pieţii muncii

În Republica Moldova va fi creat un Observator al pieţii muncii

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș a avut ieri, 28 septembrie curent, o întrevedere cu managerul de țară al Fondului European pentru Educație, doamna Franca Crestani.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre crearea unui observator al pieţii muncii în Republica Moldova, cu suportul Fondului European pentru Educație(ETF). Observatorul pieței muncii va furniza informație necesară pentru îmbunătățirea funcționării pieței muncii prin reducerea discrepanțelor între cererea și oferta forței de muncă și promovarea muncii decente.

Astfel, oficialii au menționat importanța indentificării instituției gazdă a Observatorului. În acest sens, urmează să fie organizate ședințe de lucru cu membrii instituțiilor vizate, cât și desfășurarea unui atelier de lucru privind instruirea membrilor grupului de lucru și prezentarea experienței altor state în domeniu.

Fondul European pentru Educație va oferi suport tehnic în procesul de creare și de elaborare a documentelor necesare privind deschiderea Observatorului pieții muncii începând cu luna ianuarie 2017.

Precizăm că în perioada 14-15 martie curent, ETF a organizat un atelier de lucru „Către o piață a forței de muncă și un Observator al competențelor" în cadrul căreia au fost discutate rezultatele analizei de referință și recomandările în ceea ce privește crearea unui observator al pieței muncii adaptat la necesitățile țării.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...