37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În prima jumătate a anului 2017 volumul investițiilor din parcurile industriale din țară a depășit 53,4 mil. lei

În prima jumătate a anului 2017 volumul investițiilor din parcurile industriale din țară a depășit 53,4 mil. lei

04.09.2017611 views INFOTAG
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În primul semestru al anului curent, în 10 parcuri industriale din țară au fost atrase investiții în valoare de 53,4 mil. lei, iar în șase ani cifra respectivă a ajuns la peste 1,1 mlrd. lei.

Surse din cadrul Direcției politici investiționale și competitive a Ministerului Economiei și Infrastructurii au declarat că în perioada ianuarie-iunie, volumul producției realizate de rezidenții parcurilor industriale a crescut cu peste 43 la sută, atingând cifra de 781,3 mil. lei, iar volumul impozitelor și taxelor achitate au crescut cu 102%.

Potrivit datelor pentru iunie, în cadrul parcurilor industriale activau 2714 persoane, cu 559 persoane mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut.

INFOTAG precizează: Începând cu anul 2011 și până prezent, în Republica Moldova au fost create 10 parcuri industriale, în cadrul cărora își desfășoară activitatea 60 de agenți economici - PI „Tracom" și PI „FAIP" (municipiul Chișinău), PI „Răut" (municipiul Bălți), PI „Cimişlia" (Cimișlia), PI „Edineţ" (Edineț), PI „Comrat", (Comrat), PI „CAAN" și PI „Triveneta Cavi Divelopment" (Strășeni), PI „Bioenergagro" (Drochia) și PI „Cahul" (Cahul).

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...