37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În octombrie, circa 75 000 de lei au fost reîntorși consumatorilor, în urma petițiilor la APC!

În octombrie, circa 75 000 de lei au fost reîntorși consumatorilor, în urma petițiilor la APC!

02.11.2016673 views realitatea.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Pe parcursul lunii octombrie, 74.501 lei au fost reîntorși consumatorilor, în urma petițiilor parvenite la Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC). În mai multe situații, petițiile consumatorilor au fost soluționate pe cale amiabilă, restituindu-li-se, astfel, contravaloarea produselor procurate. În topul produselor care au fost restituite sunt telefoane mobile și tabletele. Au mai fost restituite și articole de încălțăminte, tehnică de uz casnic, echipament pentru baie, etc.

În majoritatea cazurilor agenții economici refuză din start preschimbarea produselor. Ulterior, tot mai mulți consumatori depun petiții la APC privind refuzul unor agenți economici de a preschimba produsul și de a restitui contravaloarea acestora. Potrivit art. 18 al Legii privind protecția Consumatorilor, remedierea gratuită a deficienţelor apărute la produs, serviciu, înlocuirea gratuită sau restituirea contravalorii produsului, serviciului necorespunzător în cadrul termenului de garanţie sau termenului de valabilitate, deficienţe care nu sînt imputabile consumatorului, se face necondiţionat de către vînzător, prestator într-un termen de cel mult 14 zile calendaristice de la data înaintării reclamaţiei de către consumator sau în termenul stabilit prin contract.

În urma acțiunilor întreprinse de inspectorii APC, mai mulți agenți economici au soluționat revendicările consumatorilor și a restituit contravaloarea produselor, fiind, totodată, îndemnați de a nu mai admite asemenea încălcări.

Cunoaşterea de către consumator a drepturilor sale, este un prim pas în realizarea unor cumpărături reuşite, dar şi un suport bun în caz de apariţie a litigiului.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...