37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În noul an moldovenii vor trebui să facă față unor noi scumpiri

În noul an moldovenii vor trebui să facă față unor noi scumpiri

02.01.2014719 views Jurnal.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
În noul an moldovenii vor trebui să facă față unor noi scumpiri
După bucuria de a păşi într-un nou an, moldovenii vor trebui să facă faţă şi unor noi scumpiri. Vom plăti mai mult pentru poliţa medicală, iar fumătorii vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru această meteahnă.

Potrivit politici bugetar-fiscale pentru 2014, accizele la petrol vor creşte cu peste 9 la sută. Altfel spus, pentru achiziţia unei tone de benzină sau motorină, agenţii economici vor scoate din buzunar cu până la 300 de lei mai mult decât anul trecut, iar importatorii prognozează ca preţul unui litru de combustibil se va majora cu până la 50 de bani. 

În consecinţă, unii experţi economici cred că scumpirea carburanţilor va trage după sine şi creşterea preţurilor la majoritatea produselor de larg consum. În urma acestor majorări, autorităţile speră să acumuleze în bugetul de stat circa 170 de milioane de lei.

De la 1 ianuarie şi accizele la tutun cresc cu 25 la sută, în consecinţă se vor scumpi ţigările. În aceste condiţii, autorităţile speră că mulţi dintre fumători vor renunţa la acest viciu, iar în bugetul de stat se va adăuga un miliard de lei. 

Parlamentul a majorat şi accizele pentru băuturile alcoolice. Astfel, cele pentru bere vor creşte cu opt bani pe litru, iar pentru votcă se vor majora cu trei lei pentru un litru. Totodată, vămuirea automobilelor se va scumpi cu până la şase eurocenţi pentru fiecare centimetru cub al volumului motorului, iar preţul poliţei medicale se va majora cu 740 de lei şi va trece de 4 mii de lei.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Bun „cadou” de Anul nou!!!..Mai ales-scumpirea politei medicale!!!!….Dar in privinta scumpirii tigarilor. functionarii de stat singuri nu stiu ce vor-ori sa se lese fumatorii de asa viciu rau,sau sa adauje bani in bujet din contul lor???!!!!….Cum zic rusii: „Определитесь уже,наконец!!!”…….Insa,daca sa vorbim serios,e un dezastru complet in economia Statului nostru!!!…. Rabdare,stimati compatrioti!!!!

  2. Aurel, patanovici spune:

    Acesta e cadou as spune eu pe tot parcursul anului, colectarea impozitelor iarasi pe seama taranilor, a mai vazut ka v-a fi si o taxa pentru vacantele petrecute in afara tarii, de ce si nu vor include companiile de turism in costul foiei turistice si tot consumatorul final suporta, da se vede ka mergem inainte cu doi pasi si cu trei inapoi

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...