37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În Moldova vor fi anulate facilitățile fiscale pentru cazinouri

În Moldova vor fi anulate facilitățile fiscale pentru cazinouri

01.12.2015955 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Prim-ministrul în exercițiu, Gheorghe Brega, a solicitat Ministerului Finanţelor, Ministerului Economiei și Ministerului Justiţiei să propună modificări ale cadrului normativ și prevederilor legale pentru ajustarea regimului fiscal aplicat cazinourilor și altor unități de agrement, conform recomandărilor Curții de Conturi, relatează NOI.md.

După cum a comunicat Serviciul de presă al Guvernului, subiectul facilităţilor aplicate cazinourilor a fost discutat în şedinţa operativă care a avut loc lunea trecută. Brega a cerut atunci de la ministrul Economiei, vicepremierul Stephane Bride, o notă informativă despre concluziile făcute publice recent de Curtea de Conturi.

În răspunsul Ministerului Economiei s-a menţionat, printre altele, că supravegherea şi controlul asupra desfăşurării jocurilor de noroc se efectuează de Ministerul Finanţelor şi Camera de Licenţiere, iar Serviciul Fiscal de Stat exercită funcţia de monitorizare a operaţiunilor fiscale în acest domeniu. Totodată, Ministerul Economiei a mai precizat că TVA nu se aplică la serviciile legate de jocurile de noroc prestate de subiecţii din antreprenoriatul în sfera jocurilor de noroc, inclusiv cu folosirea jocurilor automate", scutirile indicate fiind aplicate din 1 iulie 1998.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Demult trebuiea toate cazinourile scoase din raza orasului si amplasate undeva departe,in Codrii Moldovei !!! Kite familii aveau sa fie salvate si kiti oameni scapau de asa viciu !!!!…..

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...