37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În Moldova se vor majora preţurile la benzină şi motorină

În Moldova se vor majora preţurile la benzină şi motorină

13.12.2016916 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În Moldova se vor majora şi mai mult preţurile la benzină şi motorină, al căror cost va creşte în medie cu 4-5%, comunică NOI.md.

Acest fapt rezultă din noile preţuri plafon cu amănuntul la principalele produse petroliere, anunţate astăzi de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică şi care vor intra în vigoare în viitoarele două săptămîni.

În particular, în perioada 14-27 decembrie preţul plafon de vînzare cu amănuntul al benzinei Premium-95 a fost stabilit la nivelul de 16,97 per litru, iar al motorinei - 14,91 lei per litru.

În cele două săptămîni precedente, de la 30 noiembrie pînă la 13 decembrie, preţurile plafon cu amănuntul la aceste tipuri de combustibil au fost, respectiv, de 16,3 şi 14,21 lei per litru.

În acest mod, în viitoarele două săptămîni benzina se va scumpi în medie cu 67 de bani per litru, iar motorina - cu 70 de bani per litru sau aproximativ, respectiv, cu 4% şi 5%.

După cum s-a comunicat anterior, ANRE nu mai stabileşte preţurile plafon de vînzare cu amănuntul la gazul lichefiat.

ANRE, peste fiecare 14 zile calendaristice, marţea, stabileşte preţurile plafon de vînzare cu amănuntul al benzinei şi motorinei şi le publică pe pagina sa oficială. În aceeaşi zi, fiecare operator al pieţei de produse petroliere stabileşte, pornind de la preţurile plafon cu amănuntul, stabilite de ANRE, costul vînzării cu amănuntul al acestor produse petroliere şi le publică pe pagina lor, le expune pe panoul de la staţiile PECO.

Preţurile stabilite de operatori intră în vigoare şi sînt aplicate faţă de toţi clienţii, începînd de miercuri, de la 00.01. Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul combustibilul la preţuri mai mari decît cele plafon stabilite de ANRE. Contravenienţii sînt pasibili de sancţiuni dure, inclusiv pînă la revocarea licențelor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...