37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În Moldova se va majora considerabil taxa pentru licenţa de activitate a caselor de schimb valutar

În Moldova se va majora considerabil taxa pentru licenţa de activitate a caselor de schimb valutar

13.04.2016789 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În Moldova taxa pentru licenţa de activitate a caselor de schimb valutar se va majora aproape de 4 ori - pînă la 12 mii lei, transmite NOI.md.

Acest fapt este prevăzut de amendamentele la Legea privind reglementarea valutară, pe care Parlamentul le-a adoptat în prima lectură.

După cum au menţionat la Banca Naţională a Moldovei, taxa nominalizată va corespunde cu mărimea plăţii pentru licenţă, stabilită pentru alte instituţii din sectorul financiar. Spre exemplu, pentru societăţile de plată mărimea acestei taxe constituie 12 mii lei, companiile de investiţii - 10 mii lei, companiile de asigurări - 13 mii lei.

În cazul reperfectării licenţei, taxa pentru eliberarea copiei autorizate de pe aceasta pentru filiala care deja activează nu se percepe. Taxa pentru licenţa care se eliberează hotelurilor, unde funcţionează case de schimb valutar, va fi majorată de 1,8 ori - pînă la 6 mii lei, ţinîndu-se cont că hotelurile realizează doar operaţiuni de procurare a valutei străine.

În afară de aceasta, proiectul de lege prevede că licenţa de activitate pentru schimbul valutei în numerar cu persoanele fizice, eliberată pînă acum pe termenul de cinci ani, pe viitor va fi acordată pe termen nelimitat. Aceasta este necesar, inclusiv pentru sincronizarea cu acţiunile nelimitate ale licenţelor, eliberate altor subiecte ale sectorului financiar - băncilor, companiilor de asigurări, asociaţiilor de împrumut şi economie, companiilor de plăţi şi investiţii etc.

În prezent taxa pentru eliberarea licenţei de activitate de schimb valutar în numerar cu persoanele fizice caselor de schimb valutar şi punctelor de schimb valutar de pe lîngă hoteluri constituie 3250 lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...