37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În Moldova s-a redus cu o pătrime numărul documentelor pentru activitatea de întreprinzător

În Moldova s-a redus cu o pătrime numărul documentelor pentru activitatea de întreprinzător

03.05.20161.217 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Guvernul Republicii Moldova a redus cu o pătrime numărul documentelor necesare pentru activitatea de întreprinzător.

Astfel, au fost anulate 114 documente din 416, pentru a simplifica procedurile de reglementare a activității de întreprinzător și diminuarea presiunii asupra businessului.

Guvernul a aprobat amendamentele în legislația în domeniul reglementării prin autorizarea activității de întreprinzător, notează NOI.md.

Vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a menționat că această măsură face parte din planul de activitate a Guvernului în primele 100 de zile. Reprezentanții Ministerului Economiei consideră că această inițiativă va fi salutată atît de mediul de afaceri, cît și de partenerii de dezvoltare ai Moldovei, deoarece va facilita semnificativ activitatea businessului.

Conform datelor unui studiu realizat de Ministerul Economiei și Banca Mondială, în prezent există 416 documente de autorizare, dintre care circa 95% nu corespund cel puțin unui principiu de gestionare rezonabilă prevăzute în Legea cu privire la reglementarea prin licențiere a activității de întreprinzător.

Astfel, numărul documentelor necesare urmează să fie redus cu 25%. Totodată, restul documentelor vor fi ajustate în conformitate cu legea, pentru ca autoritățile și întreprinzătorii să conștientizeze necesitatea documentelor respective, procedurile și costurile legate de eliberare a acestora pentru evitarea unor fraude.

Concomitent, va fi inițiată implementarea „ghișeului unic" pentru eliberarea documentelor de autorizare, pentru crearea căruia este nevoie de un sistem informațional în baza platformei oferite de Centrul de guvernare electronică.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...