37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În Moldova este planificată crearea unei noi subzone ZEL

În Moldova este planificată crearea unei noi subzone ZEL

24.11.20171.018 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În raionul Călărași ar putea fi creată o subzonă a Zonei Economice Libere, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, despre acest lucru a declarat viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, în timpul vizitei sale de lucru la această unitate administrativ-teritorială și a întîlnirilor cu autoritățile locale.

«Considerăm că, raionul Călărași are o infrastructură excelentă pentru dezvoltarea unei platforme industriale, bazate pe tehnologii și inovații moderne și vom sprijini eforturile autorităților locale de a crea o subzonă a Zonei Economice Libere din această regiune", a declarat Octavian Calmîc.

El a menționat că după finalizarea proiectelor de infrastructură de interes național, în special, a gazoductului Ungheni-Chișinău, care traversează teritoriul raionului Călărași, a traseului național și apeductului dintre municipiile Chișinău - Ungheni, precum și a altor programe de dezvoltare regională, raionul Călărași va avea o infrastructură excelentă pentru dezvoltarea unei platforme industriale, bazate pe tehnologii și inovații moderne.

În acest context, președintele raionului Călărași, Sergiu Artene, l-a informat pe vicepremier că autoritățile raionale deja au identificat circa 50 de hectare, care ar putea servi drept platformă pentru viitoarea subzone a ZEL. Mai mult, Sergiu Artene a menționat că deja se duc tratative cu potențiali rezidenți, care sînt gata să realizeze proiecte investiționale în industria ușoară, agrobusiness, prestare servicii etc.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...