37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În Moldova din nou se ieftinește benzina și motorina

În Moldova din nou se ieftinește benzina și motorina

10.08.2016802 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În Republica Moldova se va înregistra o nouă micșorare a prețurilor la benzină și motorină, informează NOI.md.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat noile prețuri maximale la principalele produse petroliere, care vor fi valabile în următoarele două săptămîni.

Astfel, în perioada 10-23 august, prețul maximal la vînzările cu ridicata a benzinei „Premium-95" a fost stabilit la nivelul de 15,21 lei/l, iar la motorină - la nivelul de 12,88 lei/l. Săptămînile precedente prețurile maximale la aceste tipuri de combustibil au constituit 15,52 lei/l și 13,54 lei/l, respectiv.

Astfel, benzina se va ieftini în medie cu 31 de bani, iar motorina - cu 66 de bani.

Amintim că ANRE nu mai stabilește prețuri maximale la gazul lichefiat.

O dată în 14 zile calendaristice, în ziua de marți, ANRE stabilește prețuri maximale la vînzările cu ridicata a benzinei și motorinei și le publică pe site-ul său oficial.

În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere stabilește prețurile de vînzare cu ridicata a acestor tipuri de combustibil, reieșind din prețurile maximale stabilite de ANRE, și le afișează pe panourile de la stațiile PECO. Prețurile intră în vigoare începînd cu miercuri, ora 00.01.

Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu ridicata combustibil la prețuri mai mari, decît cele stabilite de ANRE. Pentru încălcarea acestei prevederi sînt prevăzute sancțiuni dure, inclusiv retragerea licenței de activitate.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...