37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În Moldova ar putea fi introdusă în circulație moneda de 2 lei

În Moldova ar putea fi introdusă în circulație moneda de 2 lei

18.11.20131.150 views Moldova.org
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În Moldova ar putea fi introdusă în circulație moneda de 2 lei

Banca Naţională a Moldovei a început pregătirile pentru introducerea în circulaţie a bancnotelor noi. Designul, valoarea precum şi cantitatea lor deocamdată se discută.

Nu este exclusă și introducerea unei monede de 2 lei şi înlocuirea bancnotei de 1 leu cu o monedă. Preşedintele BNM, Dorin Drăguțanu, a confirmat pentru publicația Kommersant că în această direcţie se întreprind acţiuni, precizând însă că realizarea proiectului este un proces complex şi lent.

Totodată, surse din cadrul Băncii susțin că se discută despre faptul că leii moldovenești ar putea fi tipăriți nu în Franța, ci în România, informație însă infirmată de Guvernatorul BNM.

Leul moldovenesc a fost introdus în circulaţie la 29 noiembrie 1993. În perioada anilor 1993-1994, în circulaţie s-au aflat şi monede de 1 leu şi 5 lei, ulterior însă au fost retrase.

Comentarii

  1. Gheorghe spune:

    Cuie ii trebuie buzunarii umpluti cu monede de metal?
    P.S.La achitarea taxei de transport se vor primi monede??? sau va trebui iarasi sa fie certuri intre soferi/taxatori si calatori, cum sunt acuma privitor la banutii de 25,50…???Probabil ideea a venit din partea celor care nu prea folosesc leii de 1 si nici transportul public, de altfel ar sti ce catastrofa va urma in urma unei asa schimbari…eh, Moldoveni …

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...