37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În curînd Sistemul informaţional automatizat „Contul Curent Fiscal”

În curînd Sistemul informaţional automatizat „Contul Curent Fiscal”

11.02.20131.091 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În curînd Sistemul informaţional automatizat „Contul Curent Fiscal”

   În legătură cu implementarea sistemului informaţional automatizat SIA „Contul Curent Fiscal”(SIA CCF), a fost elaborat un program de instruire în domeniul utilizării acestui sistem pentru funcţionarii fiscali.

   Conform programului, training-ul se desfăşoară în perioada 06-08 februarie 2013, cu participarea reprezentanţilor IFPS, „Î.S Fiscservinform”, Programului BRITE al USAID şi DAAC System Integrator.

În cadrul orelor de instruire inspectorii fiscali sunt familiarizaţi cu:

Arhitectura SIA „CCF”. Rolurile în sistem şi interfaţa utilizatorului.

Destinaţia şi obiectivele sistemului. Clarificarea tipurilor de rapoarte: operative şi statistice.

Principiul de lucru al rapoartelor operative: destinaţia, rolurile, mecanismele.

Principiul de lucru al rapoartelor statistice: destinaţia, rolurile, mecanismele.

Comunicarea Contului Curent Fiscal.

    Pentru o imagine clară asupra aplicabilităţii sistemului, instruirea se desfăşoară în baza platformei de testare cu acces de la 14 de stații de lucru, iar fiecărui participant i se oferă un Ghid de utilizare şi i se prezintă materiale informative de promovare a sistemului. La final cei prezenţi sunt supuşi chestionării, pentru a evalua trainingul şi funcţionalitatea sistemului.

   Toate astea sunt organizare întru realizarea viziunii Serviciului Fiscal de Stat, privind administrarea fiscală modernă şi eficientă, care este capabilă să ofere servicii şi asistenţă bazată pe tehnologii informaţionale performante, constituită pe respectul şi încrederea contribuabililor, datorate deservirii automatizate performante, reducerii costurilor, profesionalismului angajaţilor şi standardelor înalte de conduită .

Comentarii

  1. Lilia spune:

    Se pare ca acest „în curînd” va mai fi aşteptat încă un an, cu toate ca aici https://servicii.fisc.md//Press_Releases_List.aspx?id=627 acest produs este numit succesul anului 2012.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...