37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În Chișinău a crescut numărul restanțierilor și a sumei restanței pentru impozitul imobiliar

În Chișinău a crescut numărul restanțierilor și a sumei restanței pentru impozitul imobiliar

17.01.2017903 views InfoMarket.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Șeful direcției taxe locale din Chișinău, Grigore Gasnaș, a comunicat luni, la ședința subdiviziunilor primăriei Chișinăului că suma acumulărilor din impozitul imobiliar a crescut în 2016 cu 1% față de anul precedent.

Aceasta este și cu 6% mai mare față de indicele mediu din ultimii 10 ani. În 2016, potrivit lui Gasnaș, a crescut suma impozitului calculat cu 2,6 mln lei.

În același timp, a crescut și suma restanțelor - cu 11 mii de lei. Gasnaș a subliniat că numărul datornicilor cu restanțe la plata impozitului imobiliar în sumă mai mare de 1 mie de lei a crescut anul trecut cu 440 de oameni.

Acestei categorii a contribuabililor îi revine peste 60 la sută din datoria pentru impozit, care în prezent este de 7,5 mln lei. "Anul trecut, direcția noastră s-a adresat la aparatul central al serviciului fiscal, cu rugămintea să fie aplicată perceperea silită față de datornici. În acest sens au fost inițiate modificări la legislație, dar progrese nu sunt", a spus el.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...