37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În cadrul IFPS a avut loc prima şedinţă a Consiliului de Conformare

În cadrul IFPS a avut loc prima şedinţă a Consiliului de Conformare

06.11.20121.233 views Serviciul Fiscal de Stat al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
false false false MicrosoftInternetExplorer4

În cadrul IFPS a avut loc prima şedinţă a Consiliului de Conformare

 

Pe data de 5 noiembrie 2012, la ora 14.00, în sala de şedinţe a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, a avut loc prima şedinţă al Consiliului de Conformare al IFPS la care au participat reprezentanţii mediului de afaceri incluşi în Consiliu, conducerea IFPS şi a IFS pe mun. Chişinău.

Consiliul de Conformare a fost creat în anul curent ca un organ consultativ al IFPS în scopul de a acorda recomandări şi soluţii practice în vederea creşterii gradului de conformare  a contribuabililor, îmbunătăţirii permanente a calităţii serviciilor fiscale, ridicării nivelului de transparenţă şi de responsabilitate, atît a contribuabililor, cît şi a funcţionarilor fiscali. Atribuţiile sale constau în acordarea asistenţei în problemele creşterii gradului de conformare a contribuabililor, înaintarea propunerilor de optimizare şi perfecţionare a procesului de conformare şi analiza opţiunilor de gestionare a riscurilor de conformare a contribuabililor.

Ordinea de zi a cuprins subiecte referitoare la Programul de conformare pentru anul 2012 şi realizarea acestuia pe 9 luni ale anului curent, cît şi acţiunile ce urmează a fi realizate în lunile noiembrie şi decembrie. De asemenea a avut loc prezentarea cu privire la dezvoltarea tehnologiilor informaţionale în administrarea fiscală. Şedinţa s-a încheiat cu discuţii asupra Planului de activitate al Consiliului de conformare pentru anul 2013.

Toţi participanţii au fost unanimi în decizia de a susţine Serviciul Fiscal de Stat şi de a promova în rîndul contribuabililor spiritul conformării fiscale voluntare, prin diferite metode accesibile.

De asemenea s-a decis înaintarea propunerilor, implementarea cărora va conduce la eliminarea sau diminuarea impactului riscurilor de neconformare.

În final, s-au propus teme de discuţii pentru şedinţele următoare:

- Reflectarea în evidenţă a venitului obţinut;

- Dezvoltarea tehnologiilor informaţionale în administrarea fiscală.

Despre şedinţele următoare se va comunica suplimentar.

Comentarii

  1. Cont spune:

    da cine oare este in acest Consiliu?
    iarasi probabil sa facut ceva de forma sau de dragul FMI sau Bancii Mondiale!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...