37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În atenţia plătitorilor de contribuţii la BASS!

În atenţia plătitorilor de contribuţii la BASS!

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În atenţia plătitorilor de contribuţii la BASS!

Casa Naţională de Asigurări Sociale a iniţiat la data de 25 iunie 2014 consultarea publică cu referire la proiectul Declaraţiei persoanei asigurate (forma REV-5) şi Intrucţiunii cu privire la modul de completare a Declaraţiei persoanei asigurate REV-5.

Anunţul este publicat pe pagina oficială www.cnas.md la rubrica „Transparenţă decizională” subrubrica „Consultări publice”.

Începînd cu 1 ianuarie 2015 se urmăreşte implementarea procesului de prezentare lunară a Declaraţiilor privind calcularea şi utilizarea contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii şi Declaraţiilor persoanelor asigurate.

Concomitent cu implementarea raportării lunare se urmăreşte şi demararea procesului prin care unele categorii de plătitori vor avea obligaţia de a prezenta declaraţiile utilizînd metoda automatizată de raportare electronică din cadrul Sistemului Informaţional Automatizat „eReporting”.

O informaţie mai amplă referitor la această temă va fi disponibilă odată cu demararea discuţiilor proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2015.

Direcţia generală evidenţa individuală a contribuţiilor

Comentarii

  1. mmax spune:

    Deci este clar ca se urmareste extindere afacerii cu semnaturi electronice si mobile care se acorda contra plata. Inca mai deranjant este faptul ca vom fi impusi sa efectuam aceste cheltuieli, dar si asta nu este virful aisbergului. Culmea este ca apare interes pentru aceste afaceri sa conlucreze cu statul in vederea multiplicarii documentelor si darilor de seama si indesirea periodicitatii de prezentare a acestora – la orange platim 3 lei pu fiecare semnatura aplicata – deci mai multe documente, rezulta mai multe semnaturi, rezulta venituri mai mari si „din aer” pu o afacere monopol. Terminati cu batjocura asta!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...