37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În atenţia plătitorilor de contribuţii la BASS

În atenţia plătitorilor de contribuţii la BASS

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Casa Naţională de Asigurări Sociale aduce la cunoştinţă, că potrivit Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2014, nr. 329 din 23.12.2013, plătitorii specificaţi în anexa nr.3 la pct.1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, cu excepţia plătitorilor specificaţi la pct. 1.5, care nu au persoane angajate prin contract individual de muncă ori prin alte contracte în vederea executării de lucrări sau prestării de servicii sînt obligaţi să prezinte Declaraţia privind calcularea şi utilizarea contribuţiilor de asigurări  sociale de stat obligatorii forma 4-BASS pentru trimestrul IV al anului 2014 pînă la data de 20 ianuarie 2015, iar plătitorii specificaţi la pct. 1.5, care nu au persoane angajate prin contract individual de muncă ori prin alte contracte în vederea executării de lucrări sau prestării de servicii sînt obligaţi să prezinte Declaraţia privind calcularea  contribuţiilor de asigurări  sociale de stat obligatorii forma 4-BASS(an) pentru anul 2014 pînă la data de 15 ianuarie 2015.

În legătură cu faptul că, în prima jumătate a lunii ianuarie sunt multe zile de odihnă şi de sărbătoare, precum şi în scopul asigurării recepţionării declaraţiilor în termenii stabiliţi, Casa Naţională de Asigurări Sociale declară data de 18 ianuarie 2015 zi lucrătoare pentru specialiştii direcţiilor (secţiilor) venituri din cadrul CTAS  mun. Chişinău (Centru, Ciocana, Rîşcani, Buiucani, Botanica), CTAS Bălţi, CTAS Cahul, CTAS Ialoveni, CTAS Străşeni.

Serviciul electronic de prezentare a declaraţiilor este oferit prin intermediul sistemului informaţional E-Raportare, www.raportare.md va fi disponibil şi în zilele de odihnă şi sărbătoare.

Casa Naţională de Asigurări Sociale propune tuturor plătitorilor de contribuţii la BASS să aleagă modalitatea de prezentare a declaraţiilor prin Internet cu aplicarea semnăturii electronice şi, respectiv, să beneficieze de avantajele oferite de acest serviciu.

Comentarii

  1. Tudor Mogildea spune:

    Inceputu prezentasri darilor de sama 4BASS si REV5 au fost foarte prielnici doritori au fost o mare parte Dar cu parere de rau cind a intrat in viguare ca samnaturile sa fie cu plata personala a intrepriderilor milti conducatori sau dezis de acest serviciu In multe cazuri sunt de acord de deciziea lor deoarece ne costa mai mult senatura decit prezentarea lor pe suport de hirtie Este de dorit ca semnaturile electronice sa fie identice ca la organelor fiscale

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...