37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În atenția contribuabililor! Ceasurile mașinilor de casă și control urmează a fi adaptate la ora de vară

În atenția contribuabililor! Ceasurile mașinilor de casă și control urmează a fi adaptate la ora de vară

27.03.20181.093 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat atenţionează: conform prevederilor pct. 8 lit. e) din Regulamentul cu privire la aplicarea maşinilor de casă şi control pentru efectuarea decontărilor în numerar, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 474 din 28 aprilie 1998, contribuabilii sunt obligaţi să utilizeze maşini de casă şi control cu memorie fiscală în stare de funcţionare.

Una dintre cerinţele în care maşina de casă şi control cu memorie fiscală se consideră în stare de funcţionare este în cazul în care aceasta imprimă pe documente data calendaristică curentă şi timpul cu deviere maximă de 15 minute de la timpul real (excepţie făcând devierea cu o oră în perioada de trecere de la ora de vară/iarnă la ora de iarnă/vară, care nu va depăşi data de 20 noiembrie/aprilie a anului în curs).

Ţinând cont de faptul că la data de 25 martie 2018 Republica Moldova a trecut la ora de vară, Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legale prin modificarea orei la maşinile de casă şi control cu memorie fiscală. Termenul limită de adaptare a mașinilor de casă și control este 20 aprilie 2018, în caz contrar acestea se vor considera defectate.

Concomitent, informăm că în conformitate cu articolul 2931 alineatul (1) din Codul contravenţional nr. 218-XVI din 24 octombrie 2008, exploatarea maşinilor de casă şi control fără memorie fiscală, defectate, nesigilate/neînregistrate de/la Serviciul Fiscal de Stat sau în lipsa contractului valid de asistenţă tehnică cu prestatorul autorizat se sancţionează cu amendă de la 18 la 30 de unităţi convenţionale (900 lei - 1500 lei) aplicată persoanei cu funcţie de răspundere.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...