37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În atenția contribuabililor ce comercializează cu amănuntul produse petroliere

În atenția contribuabililor ce comercializează cu amănuntul produse petroliere

06.07.20161.038 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În conformitate cu pct. 21 din Regulamentul de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 1117 din 22.08.2002, decontările pentru produsele petroliere procurate de consumator se efectuează în numerar (în valută naţională), prin transfer bancar, în baza cardurilor de plată sau a cardurilor corporative valorice.

La staţiile de alimentare toate decontările cu cumpărătorii (în numerar, cu carduri de plată sau carduri corporative valorice) se efectuează în incinta staţiei de alimentare la aparatele de casă şi control cu memorie fiscală, conectate la distribuitor şi înregistrate la organele fiscale teritoriale respective, cu eliberarea obligatorie către cumpărător a bonului de casă, conform prevederilor legislaţiei în vigoare.

Conform informaţiilor recepţionate de Serviciul Fiscal de Stat, nu toţi operatorii staţiilor de alimentare cu produse petroliere, se respectă întocmai prevederile legale cu referinţă la decontările în numerar.

Întru conformarea benevolă a contribuabililor, Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă operatorii ce comercializează cu amănuntul produse petroliere contra bani cash, asigurarea respectării prevederilor legale în vigoare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...