37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În atenţia agenţilor economici restanţieri

În atenţia agenţilor economici restanţieri

22.11.20121.186 views Serviciul Fiscal de Stat al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În atenţia agenţilor economici restanţieri

 

Serviciul Fiscal de Stat aduce la cunoştinţa agenţilor economici, care admit restanţe considerabile faţă de Bugetul Public Naţional, că conform prevederilor art. 26 al Legii insolvabilităţii nr.632-XV din 14 noiembrie 2001, au obligaţia de a depune cerere introductivă de intentare a procesului de insolvabilitate faţă de sine, în termen de o lună din data survenirii temeiurilor de intentare a procesului de insolvabilitate şi atenţionează asupra răspunderii care o poartă în urma încălcării legii mai sus menţionate.

În cazul neconformării de către agenţii economici restanţieri prevederilor expuse mai sus, vor fi atraşi la răspundere conform art.288 Cod contravenţional.

Comentarii

  1. Petru spune:

    Nu am inteles fiscu ne obliga sa ne inchidem?? sau in afara de problemele care le are firma sa mai fie inca amendata 🙂 Cei cu asta? sau eu ceva nu inteleg

  2. Veaceslav Ciobanu spune:

    Petru, asta inseamna ca o sa fim amendati si pentru aceia ca n-am initiat din propria initiativa procedura de insolvabilitate a intreprinderii restantiere. Conform acestui articol amenda constituie – de la 40 pina la 50 de unitati conventionale. Inca o posibilitate ca sa fim umiliti.
    Cred ca statul nu trebuie sa vada toate relele doar in contribuabilii „rai” care nu doresc sa plateasca impozite, multe intreprinderi abea ca pot sa mai reziste in conditiile de azi. Si toate problemele cele mai mari sunt inainte. Toti fug din tara. Astazi este greu sa gasesti un specialist bine pregatit pentru multe domenii de activitate, inclusiv si un contabil bun. Cine va asigura o eventuala (daca se vor creia conditii) crestere economica? Daca o sa se prelungeasca aceasta politica de neglijeta a situatiei reale in care activeaza majoritatea intreprinderilor, nu va mai fi cine sa plateasca impozite. Dupa mine, situatia este critica.
    Unde sunt reformele promise? Noi nu le simtim si nu le vedem. Unde este legislatia fiscala calitativa?

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...