37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În 2012, Guvernul vrea să scoată la privatizare „Moldtelecom” şi Banca de Economii VEZI LISTA INTEGRALĂ

În 2012, Guvernul vrea să scoată la privatizare „Moldtelecom” şi Banca de Economii VEZI LISTA INTEGRALĂ

01.12.20111.073 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În 2012, Guvernul vrea să scoată la privatizare "Moldtelecom" şi Banca de Economii VEZI LISTA INTEGRALĂ

 

Venituri de 260 de milioane de lei. Atât îşi propune să încaseze Guvernul în urma privatizării patrimoniului public, în 2012. Statul va putea încasa, însă, şi mai mulţi bani, dacă va reuşi să scoată la privatizare operatorul naţional de telefonie fixă "Moldtelecom" şi Banca de Economii.

În 2012, Agenţia Proprietăţii Publice intenţionează să anunţe un concurs investiţional pentru privatizarea celei mai mari fabrici de ţigări din ţară, "Tutun CTC". În prezent, statul deţine peste 90 la sută din acţiunile acestei întreprinderi. Pe lista privatizărilor mai sunt incluse fabricile "Viorica Cosmetic" şi "Floare Carpet".

Tot în 2012, Guvernul vrea să iniţieze procesul de privatizare a celor mai importante două active.Este vorba despre "Moldtelecom" şi Banca de Economii. Dacă va reuşi să atragă investitori pentru cele două societăţi de stat, veniturile din privatizări ar putea creşte de câteva ori, faţă de cele prognozate. Numai "Moldtelecom" are un capital social de aproape un miliard de lei. Astfel, pentru anul viitor, obiectivul de bază al Guvernului este elaborarea planului de privatizare şi desemnare a unui grup de experţi străini, care să atragă investitori pentru cele două societăţi de stat.

Dar, planurile Guvernului ar putea fi date peste cap, dacă instabilitatea politică nu va fi depăşită. Investitorii nu se grăbesc să investească într-o ţară marcată de o criză politică, fapt demonstrat şi anul acesta. Până în prezent,Executivul a reuşit să încaseze din privatizări doar 85 de milioane de lei, faţă de planul de 280 de milioane, stabilit pentru 2011.

Comentarii

  1. Adrian spune:

    este normal sa vinzi cind vine al 2-le val de criza asa obiecte strategice care vor fi vindute la preturi mici??? Probabil aceasta se face din cauza reducerii drastice a veniturilor in bugetul de stat

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...