37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Munca in echipa – 17 legi esentiale

Munca in echipa – 17 legi esentiale

11.05.2016889 views Gandeste-Pozitiv.ro
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Fiecare dintre noi face parte dintr-o echipa. Daca sunteti casatorit, dumneavoasta si partenerul dumneavoastra formati o echipa. Daca sunteti angajat al unei organizatii, impreuna cu colegii formati o echipa. Desi nimeni nu contesta avantajele muncii in echipa, putini stiu cum functioneaza de fapt. Construirea si mentinerea unei echipe de succes nu este deloc o sarcina usoara. In continuare va prezentam cele 17 legi ale muncii in echipa, identificate de John C. Maxwell , cu recomandarea sa cititi si cartea, pentru mai multe informatii.

1. Legea Semnificatiei - Nu poti realiza nimic cu adevarat valoros, de unul singur. Echipele implica un numar mai mare de persoane, ceea ce presupune existenta mai multor resurse, mai multe idei si a unei energii mai mari decat in cazul unei singure persoane.

2. Legea imaginii de ansamblu - Scopul este mai important decat rolul. Totul incepe cu o viziune. Trebuie sa aveti un scop  comun pentru a deveni o echipa.Daca esti liderul echipei, trebuie sa "arati" tuturor scopul, sa-i ajuti sa-l adopte si  sa actioneze pentru indeplinirea lui .

3. Legea nisei- Toti jucatorii au un loc al lor caruia ii adauga cea mai mare valoare. Fiecare membru al echipei are un loc bine stabilit si pentru care are abilinatile necesare. Un manager de succes stie sa plaseze corespunzator oamenii, astfel incat fiecare sa faca mai mult si mai bine ceea ce ii place si stie.

4. Legea multelui Everest - Pe masura ce provocarea devine din ce in ce mai mare, munca in echipa devine din ce in ce mai necesara. Dimensiunea visului/ scopului trebuie sa determine dimeniunea echipei. Atunci cand echipa nu corespunde scopului exista doar doau alternative - renuntati la vis/ scop sau dezvoltati echipa.

5. Legea lantului - Puterea unei echipe este influentata de veriga cea mai slaba. Daca sunteti liderul unei echipe, nu puteti ignora problemele create de o veriga slaba. Atunci cand nu tratati corespunzator partea proasta a echipei, veti pierde respectul celei mai bune.

6. Legea catalizatorului - Echipele castigatoare au jucatori care pun lucrurile in miscare. Catalizatorii sunt oamenii care actioneaza si isi asuma responsabilitatea pentru ceea ce fac.

7. Legea busolei - Viziunea ofera membrilor echipei directie si incredere.  Liderul echipei are responsabilitatea de a identifica o viziune valoroasa si sa o expuna in fata echipei. Fiecare echipa are nevoie de o directie in care sa creada si sa fie confirmata pe parcurs.

8. Legea marului stricat - Atitudinile gresite ruineaza echipa. Atitudinile bune nu garanteaza victoria unei echipe, insa atitudinile gresite garanteaza esecul. Atitudinea fiecarui membru, cu atat mai mult atitudinea liderului determina atitudinea echipei.

Citește integral articolul pe gandeste-pozitiv.ro

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...