37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Motivul REAL de ce angajtorii nu oferă măriri de salariu

Motivul REAL de ce angajtorii nu oferă măriri de salariu

27.10.20141.026 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Motivul REAL de ce angajtorii nu oferă măriri de salariu

Cel mai des întânit motiv pentru care angajaţii nu primesc o mărire de salariu este acela că nu cer una. Despre acest fapt scrie Business Insider în ediţia electronică. Marii majorități a anagajaților le este complicat și inconfortabil să ceară o mărire de salariu așa cum au impresia că vor părea lacomi sau că li se va refuza solicitarea.

Creşterile salariale au devenit tot mai rare pe parcursul ultimilor ani și aceasta din motivul că angajatorii evită să mai ofere din propria inițiativă o mărire de salariu sau beneficii de acest gen. Specialiştii în resurse umane susţin că şefii angajaţilor care nu solicită explicit un salariu mai mare pot crede că aceştia sunt mulţumiţi de nivelul remuneraţiei lunare şi nu vor oferi măriri, pentru a reduce costurile şi a raporta profituri consistente. Cheltuielile cu salariile sunt printre cele mai importante pentru o companie, aşadar economiile la acest capitol pot avea efecte importante asupra evoluţiei businessului.

Consultanţii în HR îi sfătuiesc pe angajaţi să solicite şefilor măriri de salariu şi să le prezinte date clare care să justifice respectiva mărire, inclusiv exemple menite să arate contribuţia avută la rezultatele companiei.

Comentarii

 1. Viky spune:

  Hm, dar din punct de vedere al angajatilor…
  Salariu le este din an in an tot mai greu sa-l ridice, caci cresc si celelalte cheltuieli la angajator: combustibilul, arenda incaperilor, serviciile comunale, plus ca si din salariu mai mare are de calculat si impozite mai mari. Si cu toate aceste cheltuieli angajatorul nu primeste un venit mai mare decit 2 ani in urma (ca ex)
  In sfera comertului: daca angajatul mareste salariile la toti angajatii, atunci el va fi nevoit sa ridice preturile la marfa… s.a.m.d.
  E mult de scris pe aceasta tema… Orice contabil-sef ar vrea un sal nu mai putin de 10 000 lei/lunar pentru grafic normal de lucru, insa nu toti angajatorii remunereaza cu un salariu decent (

 2. Petru spune:

  Una este clar trebuie de cerut.

 3. Victoria spune:

  Singur Statul ne impedica sa cerem majorarea salariului!!! Is deacord in toate cu Viky!!!!…Acum piata de forta de munca e FOARTE BOGATA!!!…Vei cere majorare,angajatorul iti va arata la usa(dupa care stau in rind,fara lucru.mii de oameni)!!….La ce ne imping cei de la Business Insider-la greve,sau sa marim numarul somerilor???!!!!….

 4. Victoria spune:

  Rezolvarea problemei eu o vad in STIMULAREA angajatorilorr pentru majorarea salariului angajatilor si micsorarea defalcarillor in fondurile sociale( tot una nu e nici o transparenta in repartizarea lor!!!)…Dar,ma indoiesc,ca va vrea cineva,de la puterea de sus,sa mearga la aceasta!!! Ei,doar,primesc salarii enorme de pe spatele nostru!!!!…Asa ca,stimati domni,care efectuieaza asa studii stupide(tot sinteti hraniti de cei,pe care ii studiati),mai bine ati face asemenea studiu in Parlament,la Judecati,la Procuraturi s.a. intreprinderi de Stat-pe ce BAZA cresc salariile acolo?!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...