37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Moldovenii fără poliţe de asigurare obligatorie ar putea achita TAXE MAI MARI pentru serviciile medicale

Moldovenii fără poliţe de asigurare obligatorie ar putea achita TAXE MAI MARI pentru serviciile medicale

05.02.2014834 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Moldovenii fără poliţe de asigurare obligatorie ar putea achita TAXE MAI MARI pentru serviciile medicale

Moldovenii care nu au poliţe de asigurare medicală obligatorie ar putea achita taxe mai mari pentru unele servicii atunci când merg la doctor. Potrivit siteului e-sănătate, iniţiativa de majorare a acestor taxe vine de la Ministerul Sănătăţii.

Directorii de spitale susţin iniţiativa Ministerului. Ei afirmă că preţurile pentru serviciile medicale prestate sunt mult mai mici decât costurile şi că influenţează negativ asupra capacităţii de plată şi de prestare a serviciilor a instituţiilor medicale. Tarifele pentru serviciile medicale sunt stabilite de către Ministerul Sănătăţii. Lista cuprinde peste 4.500 de servicii, iar costul acestora variază între şase lei şi 36 de mii de lei, cele mai costisitoare servicii fiind cele cardiologice.

Ultima dată, preţurile serviciilor medicale pentru persoanele neasigurate au fost modificate în 2011.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Stiind mentalitatea omului nostru(mai ales a celora de la institutiile medicale.kind le vor da asa o pirghie de acumulare a banilor!!!!!!)ma indoiesc,ca preturile acestea, marite, pentru serviciile medicale, no sa le achite si acei cu Polite de asigurare!!!!….As vrea sa stiu cine nu achita serviciile medicale(macar partial),kear avind Polita aceasta???!!!!…Daaaaaa,Moldova e tara minunilor si a functionarilor de Stat cu o fantezie foarte bogata!!!!….

  2. Aliona spune:

    Cu polite de asigurare, sau fara ele….medicii tot mita vor lua…de cite ori am fost la medic nu mio cerut niciodata polita de asigurare.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...