37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Moldovenii de peste hotare trimit acasă mai mulți bani

Moldovenii de peste hotare trimit acasă mai mulți bani

03.07.2014756 views Jurnal.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Moldovenii de peste hotare trimit acasă mai mulți bani

În primele cinci luni din acest an, cetățenii moldoveni plecați la muncă peste hotare au trimis acasă 613 milioane de dolari, arată ultimele date publicate de Banca Națională a Moldovei.

Suma transferurilor bănești este mai mare cu aproape 30 de milioane de dolari în comparație cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Aproape 37 la sută din transferuri au fost efectuate în euro, 36 la sută - în ruble rusești, iar 27 la sută – în dolari.

Cel mai mare volum de transferuri bănești în acest an s-a înregistrat în luna aprilie - 150 de milioane de dolari, iar cel mai mic volum - în ianuarie, circa 92 de milioane de dolari.

Anul trecut, moldovenii de peste hotare au trimis acasă 1 miliard 609 milioane de dolari. 68 la sută din transferuri provin din Rusia, din Italia - 9,3%, Israel - 6,3%, iar din SUA - 4,8%.

Moldovenii din străinătate au trimis acasă cei mai mulți bani în 2008 - circa 1,66 miliarde de dolari. În anul de criză 2009, cifra a scăzut până la 1,2 miliarde.

Comentarii

  1. cris spune:

    Si atunci cum ramiine cu explicatia Dl.Dragutan-Cererea înaltă de valută comparativ cu oferta acesteia este principala cauză a deprecierii valutei naţionale-?

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...