37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Moldovenii cu reşedinţă în Italia vor plăti impozite pentru casele pe care le deţin în Moldova

Moldovenii cu reşedinţă în Italia vor plăti impozite pentru casele pe care le deţin în Moldova

09.01.20121.577 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Moldovenii cu reşedinţă în Italia vor plăti impozite pentru casele pe care le deţin în Moldova

 

Veşti proaste pentru moldovenii stabiliţi în Italia. Conaţionalii noştri cu reşedinţă în această ţară din Uniunea Europeană vor avea de plătit un impozit suplimentar către statul italian pentru proprietăţile imobiliare pe care le deţin în Moldova.

Prevederea se conţine în modificările Codului Fiscal, aprobate de Guvernul de la Roma, la sfârşitul anului trecut.

Impozitul pe valoarea imobilelor din străinătate este obligatoriu atât pentru cetăţenii italieni, cât şi pentru cetăţenii străinii, cu reşedinţa în Italia.

Taxa este de 0,76 la sută din preţul cu care a fost cumpărată locuinţa în Moldova, din care este scos impozitul plătit în ţara noastră.

Numărul moldovenilor care muncesc în Italia este de aproximativ de 90 de mii.

Comentarii

  1. Adrian spune:

    Nu stiu daca o sa poata incasa aceste taxe Italia, in primul rind trebuie sa stie daca are in Moldova imobil sau nu, in al 2 rind ce document va servi ca baza, daca e din anii 70 acolo stau niste cifre … ha, ha, ha si in cel mai rau caz vor fi nevoiti sa scrie imobilele pe rude care nu sint la Italia (numai ca va trebui de gasit solutia de a nu plati aici impozite pe venit la transmitere – dar si aceasta se rezolva)

  2. adriana papana spune:

    ce de amuzant este guvernul italian

  3. alexandru spune:

    cine a spus asta e foarte prost(a),asa ce nu va fi niciodata,cine si ce are cu ceia ce ai tu in tara ta?Da,sunt multi prosti care nu gindesc……………….

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...