37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Moldova va semna un acord privind controlul valorii în vamă a mărfurilor în CSI

Moldova va semna un acord privind controlul valorii în vamă a mărfurilor în CSI

02.06.2016903 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Moldova va semna un acord privind schimbul de informații necesare pentru stabilirea și controlul valorii în vamă a mărfurilor în țările membre ale CSI, transmite NOI.md.

Guvernul a aprobat proiectul acestui acord și a inițiat negocieri pentru semnarea lui.

Precum a menționat ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, semnarea acordului menționat va permite sporirea eficienței cooperării serviciilor vamale ale statelor membre ale CSI și sistematizarea bazei metodice și informaționale a cooperării internaționale în domeniul schimbului de informații necesar pentru stabilirea și controlul valorii în vamă a mărfurilor.

Semnarea Acordului va contribui la soluționarea problemei autenticității datelor în cadrul controlul valorii în vamă, în baza căreia sînt calculate taxele vamale și impozitele.

Scopul acordului constă în cooperarea și oferirea asistenței reciproce în vederea asigurării autenticității valorii declarate în vamă a mărfurilor, livrate pe teritoriul vamal al celeilalte părți.

În cadrul Acordului, serviciile vamale din CSI vor efectua schimbul de informații necesare pentru stabilirea și controlul valorii în vamă a mărfurilor în scopul asigurării securității economice a țărilor semnatare ale Acordului, prevenirii evaziunii de la plata taxelor vamale, asigurarea condițiilor favorabile pentru facilitarea comerțului internațional etc.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...