37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   MOLDOVA VA AJUSTA ADMINISTRAREA FISCALĂ LA DIRECTIVELE COMISIEI EUROPENE – MINISTRUL FINANŢELOR

MOLDOVA VA AJUSTA ADMINISTRAREA FISCALĂ LA DIRECTIVELE COMISIEI EUROPENE – MINISTRUL FINANŢELOR

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

    Ministerul Finanţelor a început procesul de ajustare a administrării fiscale în conformitate cu directivele Comisiei Europene (CE). Este vorba de revizuirea legislaţiei fiscale, în special, a Codului fiscal (CF).

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru agenţia INFOTAG, ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, a menţionat că în anul curent urmează a fi revizuită TVA şi accizele.

„Vom examina aceste compartimente ale CF cu un singur scop: armonizarea acestora la directivele CE", a spus ministrul.

    Întrebat dacă în procesul de revizuire a acestor compartimente importante ale CF ministerul ar putea modifica cotele TVA şi accizelor, ministrul a spus: „Noi nu ne propunem să revizuim mărimea cotelor fiscale".

„Ministerul va armoniza modul de calculare, administrare şi de restituire a acestor taxe agenţilor economici. Anume asupra acestor elemente urmează să lucrăm, pentru ca ele să corespundă legislaţiei similare a ţărilor Uniunii Europene", a remarcat Armaşu.

    Potrivit lui, dacă aceste impozite vor fi totuşi modificate, atunci modificările în nici un caz nu vor ţine de armonizarea legislaţiei fiscale a Moldovei la normele şi standardele europene.

„Uniunea Europeană nu ne indică asupra unor cote concrete la accize sau TVA. Este vorba de principii şi abordări pe care le recomandă a fi aplicate în politica fiscală a statului şi în impozitare", a evidenţiat ministrul.

    Referindu-se la termenul de armonizare a administrării fiscale, Armaşu a spus că ministerul vrea să vină cu propriile propuneri şi iniţiative deja în cadrul proiectului politicii fiscale pentru anul 2018.

„Lucrăm foarte intens, mai ales că ne confruntăm cu o lipsă acută de specialişti şi cadre calificate în procesul de elaborare a propunerilor în acest sens", a conchis Octavian Armaşu.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...