37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Moldova în ratingul Forbes pe domeniul afacerilor

Moldova în ratingul Forbes pe domeniul afacerilor

27.12.2017799 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Moldova, s-a clasat pe locul 87 din 153 în topul celor mai bune țări pentru business a revistei Forbes, situîndu-se între Namibia (locul 86) și Armenia (88), informează NOI.md.

Anul trecut Moldova s-a clasat pe locul 77 în acest rating, printre 139 de țări.

Anul acesta, clasamentul Forbes al celor mai bune țări pentru desfășurarea afacerilor, a celor mai atractive pentru investiții, a inclus 153 de țări. Acestea au fost evaluate conform cincisprezece factori diferiți, printre care: drepturile de proprietate, gradul de introducere a inovațiilor, nivelul taxelor fiscale, cel al tehnologiilor, nivelul corupției, libertatea (personală, comercială și financiară), birocrația și protecția investitorilor.

Ratingul Forbes a estimat numărul populației Moldovei la 3,5 milioane de locuitori, creșterea PIB-ului la 4,3%, a PIB-ul pe cap de locuitor la 1,9 mii dolari.

În topul întocmit de Forbes al celor mai bune țări pentru dezvoltarea afacerilor Marea Britanie e lideră. Pe locul al doilea și al treileas-a clasat Noua Zeelandă și Olanda, iar top 10 include: Suedia, Canada, Hong Kong-ul, Danemarca, Irlanda, Singapore, Elveția.

Statele Unite ale Americii au ocupat locul 12, Germania - al 13-lea. Japonia și Franța se află pe pozițiile 21 și 22, respectiv. România s-a clasat pe locul 43, Rusia - pe locul 58, Ucraina - pe locul 80.

Ratingul îl încheie Libia, Afganistanul, Yemenul, Haiti, Gambia și Ciadul (pe locurile 149-153). Datele pentru analiză au fost obținute din rapoartele FreedomHouse, Heritage Foundation, Alianța pentru Drepturile de Proprietate, Transparency International, Banca Mondială și Forumul Economic Mondial.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...