37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Moldova, pe locul 92 în topul ţărilor cu cele mai bune condiţii pentru afaceri

Moldova, pe locul 92 în topul ţărilor cu cele mai bune condiţii pentru afaceri

16.11.20121.184 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
false false false MicrosoftInternetExplorer4

Moldova, pe locul 92 în topul ţărilor cu cele mai bune condiţii pentru afaceri

 

Mediul de afaceri din Republica Moldova nu este nici pe departe cel mai atractiv, dar nici nu suntem codaşi la acest capitol. Potrivit revistei Forbes, care a realizat un top al ţărilor cu cele mai bune condiţii pentru afaceri, ţara noastră ocupă locul 92 din 141.

Spre deosebire de anul trecut, Moldova coborât două trepte în acest top şi mai are de lucru la capitolul libertate monetară, deschiderea pieţei, inovaţii, libertatea persoanei, impozite şi corupţie. De asemenea, ţara noastră a rămas la nivelul anului 2011 la capitolul birocraţie.

Vecinii noştri români sunt cu mult înaintea Moldovei, spun autorii topului, adică pe locul 60. În acelaşi timp, vecinii ucraineni stau mai prost la capitolul mediul de afaceri, decât Moldova. Ucraina se situează pe locul 104.

Cele mai bune ţări pentru investiţii sunt Noua Zeelandă, Danemarca, Hong Kongul, Singapore, Canada, Irlanda, Suedia, Norvegia, Finlanda sau Marea Britanie. Statele Unite ale Americii acupă locul 12, iar Rusia este mai prost cotată decât Moldova, pe locul 105.

La realizarea topul Forbes s-a ţinut cont de 11 criterii: libertatea comerţului, libertatea monetară, drepturi de proprietate, inovaţie, tehnologie, birocraţie, protecţia investitorilor, corupţie, libertate personală, povară fiscală şi performanţa pieţei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...