37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Moldova ocupă locul 109 din 185 printre economiile mondiale privind impozitarea

Moldova ocupă locul 109 din 185 printre economiile mondiale privind impozitarea

30.11.2012900 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Moldova ocupă locul 109 din 185 printre economiile mondiale privind impozitarea

 

Moldova ocupă locul 109 din 185, printre economiile mondiale, în topul celor mai prietenoase ţări din punct de vedere al impozitării. Un clasament în acest sens a fost realizat de Banca Mondială şi compania de consultanţă şi audit "PricewaterhouseCoopers".

Topul întocmit analizează regimul fiscal al statelor lumii şi a luat drept studiu de caz o companie de dimensiune medie, cu acelaşi profil de activitate, acelaşi număr de angajaţi şi aceeaşi cifră de afaceri în toate statele evaluate.

Potrivit studiului, ţara noastră ocupă locul 109 din economiile celor 185 de ţări analizate. Moldovenii au nevoie de 220 de ore pentru a plăti toate cele 48 de taxe, care au o rată totală de impozitare de 31,2%.

Comparativ cu vecinii noştri, Moldova stă mai bine la acest capitol. Asta pentru că cetăţenii României, care se află pe locul 136, au nevoie de 216 ore pentru a plăti cele 41 de taxe existente. Ucraina se află şi mai jos în acest clasament şi ocupă poziţia 165. Astfel cetăţenii ucraineni au nevoie de 491 ore pentru a achita cele 28 de taxe.

Topul întocmit de Banca Mondială şi compania de consultanţă şi audit "PricewaterhouseCoopers" arată că cele mai prietenoase ţări din punct de vedere al impozitării sunt Emiratele Arabe Unite, care se află în fruntea clasamentului, Qatarul şi Arabia Saudită.

Spre exemplu, cei din Emiratetele Arabe Unite au de achitat 4 taxe timp de 12 ore. Acelaşi număr de taxe sunt existente şi în Qatar, numai că timpul necesar pentru a le achita se ridică la 48 de ore, iar saudiţii petrec 72 de ore pentru a plăti cele trei taxe existente.

La coada clasamentului se află Venezuela, Ciadul şi Guineea. Astfel venezuelenii care se află pe ultima poziţie au nevoie de 792 de ore pentru a plăti cele 71 de taxe. Nici în Ciad situaţia nu este mai roz, acolo unde cetăţenii stau la cozi timp de 732 de ore pentru a achita cele 54 de taxe, în timp ce în Guineea sunt necesare 416 ore pentru a plăti cele 58 de taxe.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...